Kárpátinfo hetilap
Szép hagyomány, hogy a Beregszászi Művészeti Iskola mezővári tagozatán zeneoktatásban részesülő gyerekek időről időre számot adnak tudásukról, és a szülők, barátok alkotta nézőközönség előtt amolyan osztálykoncert keretében mutatják be a zenetudomány világában elsajátított képességeiket.

Ezúttal Kocsis Katalin zongoratanár mezőgecsei, badalói és tiszacsomai növendékei készültek fel egy-egy saját zongoradarabbal, és hogy még látványosabb legyen az előadás, néhányan közülük oktatójukkal négykezest is játszottak.

Zongorára hangolva…  - Osztálykoncert Mezőváriban
Zongorára hangolva…  - Osztálykoncert Mezőváriban

Közeledik az anyák napja, ezért Ovgyijenko Eszter egy szép anyák napi verset – Édesanyámnak – adott elő. Kocsis Katalin nem kis büszkeséggel emlékezett rá, hogy néhány éve még a tavalyi évben a Horizont nevet viselő zenekarban szólóénekesként sikereket elérő Moskola Gabriella is az ő növendéke volt. A mostani tehetségek közül Sápi Anna és Szalai Gréta adta elő a szélesebb nézőközönség körében is nagy sikerrel futó „Madarak és címerek” című Horizont-dalt.

A zeneiskolában tanuló gyerekek szülei nevében Sápi Zsolt köszönte meg az itt oktató zenepedagógusok áldozatos munkáját, és Isten áldását kívánta további életükre.

Végezetül Tiszovszka Olga, az intézmény vezetője mondott köszönetet az itt tanuló gyerekeknek az áldozatvállalásért, aki szerint minden fellépő gyermeket dicséret illet az előadásért, a szülőknek pedig köszönet jár azért, hogy a mostani nehéz időkben is felvállalják gyermekük zenei oktatását.

(jakab)


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek