Kárpátinfo.net


Megosztás


A mozgósítási törvénynek igazságosnak kell lennie Ukrajna minden állampolgárával szemben, többek között azokkal is, akik már a fronton vannak.

Ezt Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára közölte, adta hírül az Unian.net.

Elmondása szerint fontos, hogy a képviselők első olvasatban támogassák ezt a kezdeményezést.

"Vannak olyan momentumok, figyelembe véve, hogy 2 éve hadiállapot van, amelyeket éppen a törvényhozás révén kell racionalizálni, ezért nagy kérésem a képviselőkhöz, hogy támogassák ezt az első olvasatban, hogy a továbbiakban elfogadható legyen egészében"

 - mondta.

A Valerij Zaluzsnyij főparancsnok esetleges elbocsátásáról szóló pletykákkal kapcsolatban Danilov megjegyezte, hogy a helyzet felfújása nagyon veszélyes és káros dolog, ezért bizonyos döntések elfogadása után kell erről beszélni.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkára az USA-val kialakult helyzet kapcsán azt is hozzátette, hogy az országban belpolitikai folyamatok zajlanak, amelyekbe nem szabad beavatkozni.

 

Mozgósítás Ukrajnában

Az ukrán parlament első olvasatban támogatta szerdán a mozgósítás megerősítéséről szóló, a kormány által átdolgozott törvénytervezetet - közölte Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő a Telegramon.

Közlése szerint a kormány által készített előterjesztést 243 képviselő szavazta meg. A tervezet elfogadásához legalább 226 szavazatra volt szükség. Zseleznyak hozzátette, hogy módosító indítványokat február 21-ig lehet benyújtani. Szavai szerint a törvényjavaslatot a második, végleges olvasatban nagy valószínűséggel február utolsó hetében fogadja el a parlament, és várhatóan áprilisban lép hatályba.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek