Kárpátinfo.net


Megosztás


Kárpátalján őrizetbe vettek 7 férfit, akik a Tiszán át akartak Romániába jutni. Egy férfit február 24-én, hat másikat pedig február 25-én tartóztattak le.

Az egyik férfi Kijevi területről érkezett Kárpátaljárő. Saját maga  tervezte meg  az utvonalat a Tiszán át. Búvárruhát és uszonyokat vásárolt, polietilénbe gondosan becsomagolta iratait, pénzét és személyes holmijait, majd a técsői járásba utazott - jelentette Facebook-oldalán az Ukrán Állami Határőrszolgálat.

Nem vette figyelembe, hogy eddig már 20 férfi fulladt a Tiszába, és nem érdekelte a folyó magas vízállása sem.

Hat férfit a Tisza folyó közelében tartóztattak fel a kárpátaljai határőrök. 

Éjfélkor, a határtól 50 méterre a járőrök egy poltavai, egy kijevi és egy ternopili lakost vettek őrizetbe, majd fél órával később, a határtól 70 méterre további három férfit - két zaporizzsjai és egy mariupoli lakost - tartóztattak fel. Az egyik zaporizzsjai férfi megpróbált elmenekülni, és megtámadott egy határőrt - írják.

A férfiak embercsempészek szolgáltatásait vették igénybe, akik biztosították őket arról, hogy 4000 dollárért megszervezik hajóval a biztonságos határátkelést. A határra érve azonban azt ajánlották a férfiaknak, hogy gépkocsik által használt gumibelsők segítségével keljenek át a folyón - áll a közleményben.

A fogvatartottak ellen közigazgatási szabálysértési jegyzőkönyveket készítettek. Ezen kívül feljelentést tettek a határőrökre támadó férfi ellen is.

Jelenleg folyik a nyomozás a férfiak illegális határátlépésének megszervezői után.

 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek