Kárpátinfo.net


Megosztás


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat őrizetbe vette a Csernyihivi terület katonai egészségügyi bizottság volt vezetőjét, és a házkutatás során közel 1 millió dollárt foglaltak le nála.

Az SzBU közlése szerint az őrizetbe vett személy bizonyos összegért cserében azt ígérte a hadköteleseknek, hogy fiktív egészségügyi igazolások alapján törlik őket a katonai nyilvántartásból - közölte az UNIAN hírportál.

A gyanúsított ügyfelei később az orvosi okmányok segítségével illegálisan elhagyták Ukrajna területét. Az ügylet megvalósítása érdekében az érintett személy a területi katonai egészségügyi bizottság és egészségügyi intézmények több  tisztviselőjével működött együtt - áll a közleményben.

Az SzBU dokumentálta a volt tisztviselő bűncselekményeit, saját otthonában vették őrizetbe, miután újabb kenőpénzt kapott.

"A letartóztatottnál tartott házkutatás során közel 1 millió dollárt, valamint több mint 22 ezer eurót találtak. Ezen kívül több lakás és telek dokumentációját, amelyeknek az SzBU már kezdeményezte a lefoglalását" 

- közölte az SZBU.

A férfit kenőpénz elfogadásával, az Ukrán Fegyveres Erők tevékenységének akadályozásával és személyek törvénytelen külföldre juttatásával gyanúsítják.

Az elkövető  előzetes letartóztatásban van, óvadék ellenében sem helyezhető szabadlábra. A korrupciós rendszer más résztvevőinek azonosítása folyamatban van. Őket akár 10 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti, vagyonelkobzás mellett.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek