Bien.hu

Megosztás


A felfázás nem csak kellemetlen, veszélyes betegség is lehet, ráadásul a felmérések szerint minden negyedik nő az élete során legalább egyszer találkozik vele. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy még idejében elkapd a bajt, vagy gyorsabbá tedd a gyógyulást, de ha a tünetek néhány napon belül nem enyhülnek, esetleg súlyosbodnak, azonnal keresd fel az orvosodat!

Kamillás fürdő

A gyulladáscsökkentő kamilla igazi csodaszer felfázás idején, egyrészt tea formájában is ihatod, hogy átmossa a vesét és a húgyutakat, de ülőfürdőt is készíthetsz belőle - írja a bien.hu.

Szórd a szárított kamillát a meleg vízbe, és üldögélj benne legalább fél órát.

A kamillával nemcsak a gyulladás enyhíthető, hanem például az olyan kellemetlen tünetek, mint a csípő, égő érzés, vagy az esetleges viszketés is.

Csalántea

A csalántea szintén remek választás, mert segít átmosni a húgyutakat, és egy felfázás esetén ez az, amire a leginkább és leggyorsabban szükséged van.

A csalántea fogyasztását a népi gyógyászat mindenféle húgyúti fertőzés esetén előszeretettel javasolja, mert meggyorsítja a vizeletkiválasztást, ezzel együtt pedig a bajt okozó kórokozók is eltűnnek a szervezetből.

Lehet, hogy egy felfázás idején nem kimondottan kellemes sokat pisilni, de sajnos ez vezet a jobbuláshoz, így érdemes kitartóan kortyolni a csalánteát.

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya savasítja a vizeletet, ezzel megnehezíti a baktériumok számára az elszaporodást a húgyutakban.

Megelőzésként is gyakran javasolják, de ha elkezded érezni a betegség első tüneteit, akkor is gyorsan bevetheted, hátha még sikerül idejében elcsípni a bajt.

A tőzegáfonyát magában is fogyaszthatod, bár fanyarkás ízét nem mindenki szereti, de van, akinek kifejezetten bejön, létezik azonban kapszula formájában is. Ez utóbbit patikában, drogériákban szerezheted be, így egy mozdulattal gondoskodhatsz a szükséges mennyiségű hatóanyag beviteléről.

Meleg vizes palack

A meleg vizes palack nem kifejezetten a gyógyulást gyorsítja meg, bár tény, hogy nem is árt neki, a tüneteket és a fájdalmat viszont segít elviselhetőbbé tenni.

Már az is javít a komfortérzeteden, ha egy puha párnát teszel az öledbe, de állítólag nagyanyáink sem véletlenül üldögéltek olyan szívesen macskával az ölükben: a meleg segít elviselni a panaszokat, és a megelőzésben is szerepet játszik.

Még egy bizonyíték arra, hogy az állatoknak valóban gyógyító erejük van, nem csak mentális szinten, de akár a fizikai valóságban is.

Konyhasós ülőfürdő

Szintén enyhítheted a panaszokat és megkönnyítheted a gyógyulást a konyhasós ülőfürdővel.

Engedj a kádba körülbelül 37-38 fokos vizet, majd oldj fel benne egy kilogramm konyhasót, és vegyél 20-25 perces fürdőt. Közben a vizet ne hagyd kihűlni, ha kell, engedj még hozzá meleg vizet, hiszen a hidegben üldögélni semmiképpen sem tesz jót a felfázásodnak.

A meleg hatására azonban a fájdalom is enyhül, a konyhasó pedig segít a fertőzés leküzdésében is.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás