FeminaKerényi Miklós Máté harminc év után váratlanul úgy döntött, otthagyja a Budapesti Operettszínházat. A távozása okát nem írta le pontosan a bejelentésében, viszont utalt arra, hogy nem jó dolgok előzték meg.

A Blikknek  egy neve elhallgatását kérő kolléga kitálalt a teátrumbéli helyzetről. Állítólag az, hogy a következő évadban már nem lesz társulati tag, nem is olyan meglepő fejlemény - írja a femina.hu.

A művész arról számolt be, rossz hangulat uralkodik az intézményben, sokan szomorú arccal, gyomorgörccsel járnak be az elmúlt időszakban.

- Sorra állnak fel azok a kollégák, akikkel Máté is folyamatosan együtt dolgozott az évek hosszú során át. Nagyon sajnáljuk, hogy elmegy, de megértjük a döntését.

Egy másik kolléga is beszélt a napilapnak. Ő úgy véli, Kerényi Miklós Máté számára az is kellemetlen meglepetés volt, hogy Sándor Péter távozása után nem vehette át a szerepét az István, a királyban.

- Néhány hete a nézők is meglepődtek, hogy miért az 53 éves Homonnay Zsolt művészeti igazgató játszotta Istvánt, amikor ott volt Máté is. Bár kétségtelen, Zsolt kiváló színész, erre a szerepre talán már kissé túlkoros, emiatt a sminkeseknek és a maszkosoknak is több dolguk volt. Azt hallottam, a nézők hangot is adtak a nemtetszésüknek, ám megbíztak valakit, hogy törölgesse az érkező negatív kommenteket az Operett közösségi oldalán.

A Blikk információi szerint nem Kerényi az egyetlen, aki a távozik az Operettszínházból, sokan lesznek még, sőt vannak, akik már fel is mondtak: Széles Flóra színésznő is búcsúzik az intézménytől, illetve Makláry László a színház egykori főzeneigazgatója szintén.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás