Kárpátinfo.net


Megosztás


Ukrajnában a fűtési szezon kezdete óta nem volt nagymértékű áramkimaradás. De még túl korai lenne megnyugodni.

Ezt az Ukrenerho vezérigazgatója, Volodimir Kudrickij jelentette ki az Ukrán Rádiónak adott interjújában - írja az RBC-Ukraina.

"Ezen a télen nem kellett vészleállási menetrendeket alkalmaznunk. Különböző megyékben lokális károk keletkeztek az energetikai létesítményekben - különösen az utóbbi időben az ellenség nagyon aktívan támadta a Dnyipropetrovszki megyét"

 - mondta.

Elmondása szerint 

a fogyasztók áramellátása viszonylag gyorsan helyreállt.

"Általánosságban elmondható, hogy eddig sikerült elkerülni a nagyszabású problémákat az országban" 

- mondta Kudrickij.

Az Ukrenerho vezérigazgatója ugyanakkor hangsúlyozta, hogy 

még túl korai lenne lazítani, és emlékeztetett az áramfogyasztás takarékosságának szükségességére.

"Először is, a fűtési szezon még nem ért véget, és még lehetnek olyan hideg időszakok, amikor megnő a fogyasztás, és az elektromos rendszer nehezebben tudja fedezni azt. Másodszor pedig sajnos az ellenség nem csak télen támadhatja meg az elektromos hálózatot, ezért mindannyiunknak fel kell készülnünk, és nem szabad elfelejtenünk, hogy takarékoskodnunk kell az energiával, különösen reggel és este, amikor az elektromos hálózat a legnagyobb terhelésnek van kitéve" 

- mondta Kudrickij.

Emlékeztetett, hogy az elmúlt télen a bombázások fokozódása, az energetikai létesítményekben keletkezett károk és a hideg időjárás miatt megnövekedett terhelés miatt áramhiányra lehetett számítani. A negyedik negyedévben a villamosenergia-hiány mindössze 3% körüli volt, ami kevesebb, mint a korábbi várakozások (5%).

A hiány nagyrészt helyi eredetű volt, és szinte teljes egészében ellensúlyozta a villamosenergia-import, így nem volt további negatív hatása a gazdasági tevékenységre.

A jövőben a javítások és az új berendezések szállítása miatt nem várható villamosenergia-hiány.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek