Origo
Megosztás


Akár 50 évesen is versenyezne a Forma-1-ben Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres világbajnok spanyol pilótája. 

Akár 50 évesen is az F1-ben versenyezne Fernando Alonso

"Korábban 41 vagy 42 évet mondtam volna, most úgy gondolom, hogy még jó pár év bennem van" - mondta az Aston Martin 42 éves klasszisa az idei autó bemutatóján - írja az origo.hu

Ha az ember motivált, és teljesen átadja magát az F1-nek, akkor 48, 49 vagy akár 50 évesen is ott lehet a mezőnyben. Én fittebb vagyok, mint valaha."

Alonso ugyanakkor közölte, hogy egyelőre nincs semmi konkrétum a jövőjét illetően.

"Az idei szezonra szól még a szerződésem, de nem tudom még, hogy meddig folytatom. Vannak más dolgok is az életben, amik érdekelnek. Mindenesetre az Aston Martin lesz az első tárgyalópartnerem, de jó helyzetben vagyok, mivel a mezőny jelenlegi három világbajnokából csak én vagyok szabad a 2025-ös évre" - utalt arra, hogy a címvédő Max Verstappent hosszú távú szerződés köti a Red Bullhoz, míg Lewis Hamilton jövőre elhagyja a Mercedest, és a Ferrarinál folytatja. Azt azonban cáfolta, hogy tárgyalt volna a Mercedesszel a megüresedett pozícióról.

Lewis Hamiltonba is belerúgott egyet Fernando Alonso

Arról ugyanakkor érdekesen nyilatkozott, hogy Hamilton nemrég egy gyerekkori álom megvalósulásának nevezte azt, hogy beülhet a Ferrari volánja mögé:

"Egy éve még nem ez volt az álma, nem? Mint ahogy két hónapja is másról álmodozott" - tette hozzá a 21. F1-es idényére készülő Alonso.

A 24 nagydíjból álló idei szezon március 2-án kezdődik Bahreinben.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás