Kárpátinfo.net


A kárpátaljai Vaszil Kocserhan meghalt az orosz-ukrán háborúban. Fotó: Vaszil Scsur Facebook-oldala/Kárpátinfo
A kárpátaljai Vaszil Kocserhan meghalt az orosz-ukrán háborúban. Fotó: Vaszil Scsur Facebook-oldala/Kárpátinfo


A huszti járási Priszlip község lakója, az 50 éves Vaszil Kocserhan elesett az orosz-ukrán háborúban.

Erről Vaszil Scsur, a Mizshirjai (Ökörmező) kistérség vezetője Facebook-oldalán számolt be.

A kárpátaljai férfit 2022 márciusában sorozták be az Ukrán Fegyveres Erőkhöz. 

Vaszil Kocserhan harci feladat végrehajtása közben vesztette életét a Zaporizzsjai területen található Orikhiv faluban - írták a bejegyzésben.

Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak, hozzátartozóknak és barátoknak!


 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy az orosz-ukrán háborúban újabb kárpátaljai fiatal katona vesztette életét. Január 2-án a Munkácsi járásban található Barbovo (Bárdháza) községben végső búcsút vettek a háborúban elesett 23 éves Tarasz Raszcsisztól.

Ukrajna függetlenségéért vívott háborúban elesett a 43 éves Mikola Milanyuk kárpátaljai védő, Rahó lakosa. Mikola Milanyuk 1980-ban született. A kárpátaljai katona 2023. december 27-én halt meg egy aknatámadás következtében a Zaporizzsjai területen található Novoandrijivka falu közelében.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a 27 éves Adam Kindenko beregszászi katona. A fiatal katonát 2022. szeptember 14. óta eltűntként tartották nyilván.  A beregszászi katona 1995. február 5-én született.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette  Mihajlo Horics, a Beregszászi járásban található Tekovo (Tekeháza) lakosa. A kárpátaljai katona december 15-én a Zaporizzsjai területen található Kamjanszke falu közelében harci feladat végrehajtása közben, katonai kötelességét bátran teljesítve és az ukrán nép függetlenségét védve vesztette életét.

December 5-én Ungváron végső búcsút vettek az 52 éves Vaszil Roszada altiszttől. Az orosz-ukrán háborúban elesett védő temetési szertartására Ungváron, a Narodna téren került sor.  Rokonok, barátok, katonák és a város lakói jöttek el, hogy leróják kegyeletüket a katona előtt.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a huszti járási Oszij község lakója, a 43 éves Szerhij Ahrimenko. Szerhij Ahrimenko 1980. február 26-án született Szajkófalván (Oszij). Szerhij Ahrimenko 2014 óta védte Ukrajnát az orosz megszállókkal szemben. A kárpátaljai katona 2023. november 27-én halt meg egy aknatámadás következtében, harci bevetés közben.

A huszti járási Verhnij Bisztrij (Felsősebes) község lakója, a 24 éves Bohdan Hosztev életét vesztette az orosz-ukrán háborúban. A kárpátaljai katona gránátvetőként szolgált a hegyi rohamosztagban. Rajta kívül édesapja és testvére is az ukrán fegyveres erőknél védi az ukrán földet az orosz megszállókkal szemben.

Ungváron utolsó útjára kísérték Viktor Borovik őrmestert.  A temetési ceremóniára a Narodnij téren került sor. Rokonok, barátok, harcostársak és Ungvár lakosai jöttek el végső búcsút venni a háborúban elesett katonától.  Az A4395-ös katonai egység katonaorvosa november 5-én esett el harci küldetés végrehajtása közben.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek