Kárpátinfo.net


Megosztás


Kárpátalján a tiszaújlaki határőrök kimentettek a Tisza folyóból egy 28 éves rivnei területi  lakost, aki illegálisan próbált eljutni Magyarországra.

Erről az Állami Határőrszolgálat honlapján számoltak be.

A határőrszolgálat közlése szerint január 27-én reggel a kárpátaljai határőrök egy segítségre szoruló férfit találtak Tiszaújlak közelében a Tiszában. 

A teljesen átázott és kimerült férfi egyedül nem tudott kijönni a vízből, ezért a határőrök segítették a partra.

Az illegális határátlépést a férfi saját maga tervezte meg, az útvonalat egy navigációs alkalmazás segítségével fektette le. A folyó átúszáshoz még búvárruhát is felvett, de amint elmerült a vízben, rájött, hogy reménytelen vállalkozásba fogott - áll a bejegyzésben.

A megáradt folyó rögtön elragadta, szerencsére később a sodrás a part felé vitte, ahol belekapaszkodott egy faágba. 

Egyedül azonban nem tudott kijutni a folyóból, ezért telefonos segítséget kért a mentőszolgálattól - áll a közleményben.

 

Korábban hírt adtunk róla, hogy katonaköteles férfiak újabb próbálkozása fulladt kudarcba Kárpátalján. Az ukrán határőrök drón segítségével fedeztek fel hat férfit, akik Beregdéda közelében próbálkoztak a zöldhatáron eljutni Magyarországra. Az Állami Határőrszolgálat közlése szerint január 26-án az asztély részleg katonái drón segítségével észrevettek négy férfit, akik a magyar-ukrán államhatár felé tartottak. A határőrök elfogták a hadköteles donecki férfiakat. Január 27-én reggel további két férfit vettek őrizetbe. Őket szintén drón segítségével buktatták le. 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek