MTI

Megosztás


A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a tapolcai férfival szemben, aki el akarta ütni az intézkedő rendőröket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint 2021 áprilisában az ötvenes éveiben járó férfi a Káli-medencében egy őt előző autónak szándékosan nekiütközött, így a leszorított gépkocsi a vízelvezető árokba hajtott, majd felborult.

A férfi vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették.

A férfi ugyanezen a napon egy kisteherautóval újra útnak indult, és Tapolcán, a forgalom miatt feltorlódott kocsisort kikerülve áttért a menetiránnyal ellentétes sávba, majd a szembejövő, a továbbhaladását akadályozó személygépkocsinak többször nekiütközött.

Ezt követően egy gyalogátkelőhely előtt álló járműnek ment neki, ahonnan szintén megállás nélkül haladt tovább. Az elkövető ezután a záróvonalat átlépve kezdett előzésbe, miközben az előzött jármű oldalának ütközött. A vétlen autós megpróbálta megállítani az ámokfutót, de ez nem sikerült, a férfi újból ráhúzta a kormányt, és nekihajtott.

A férfi rövidesen visszafordult, majd a forgalmi sávját elhagyva a város szélén több közlekedési táblát is kidöntött, amelyek egyike egy szembejövő járműnek csapódott – írták.

A férfi visszaért egyik korábbi balesetének helyszíneléséhez, ahol az álló kocsisort akarta kikerülni. A rendőrök meg akarták állítani, a férfi azonban kivonta magát az intézkedés alól, és sebességét növelve feléjük kormányozta autóját, a szembejövő sávon keresztül felhajtott a bal oldali útpadkára azért, hogy a helyszínelő rendőröket elüsse.

A balesetet a két hivatalos személy úgy tudta elkerülni, hogy elfutott a gépkocsi elől.

Az ámokfutót végül pár méterrel arrébb egy szembejövő járművel történt frontális ütközés állította meg – olvasható a közleményben.

Személyi sérülés egyik balesetnél sem történt, a vétlen autókban viszont több mint tíz millió forintos kár keletkezett.

A regionális nyomozó ügyészség több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, közúti veszélyeztetés, rongálás bűntette és cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat az elkövetés után közel egy évig kényszerintézkedés alatt álló férfi ellen a Veszprémi Törvényszéken.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre, végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra, továbbá rendelje el a tehergépkocsi elkobzását, és – a lopás miatt korábban kiszabott – próbaidőre felfüggesztett 1 év szabadságvesztés büntetés végrehajtását – áll a közleményben.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás

MTI