Kárpátinfo.net


Megosztás


Tavaly december végén a Miniszteri Kabinet határozatot fogadott el, amely lehetővé tette a közüzemi szolgáltatók számára a tartozást felhalmozó fogyasztók lekapcsolását az ország azon vidékein, amelyek nincsenek ideiglenesen megszállva és ahol nem folynak aktív harci cselekmények. 

A kormány ezen népszerűtlen döntését a jelentős lakossági tartozás indokolja, kiváltképpen a villamos energia vonatkozásában. Ezért az áramszolgáltató vállalatok ezentúl lekapcsolhatják a tartósan nem fizető háztartásokat a hálózatról. 

A TV21 Ungvár felkeresésére a helyi áramszolgáltató vállalatnál elmondták, hogy 

a kárpátaljai fogyasztóknak közel negyede tartozik a villamosenergia díjainak befizetésével.

Natalia Nimec, a „Zakarpattyaenergozbut” Zrt. igazgatója szerint utolsó lépésként szeretnék alkalmazni a fogyasztók lekapcsolását, ezért most fokozottan dolgoznak azon, hogy a fogyasztók minél hamarabb törlesszék adósságukat, hogy ne kelljen az otthonaikban lekapcsolni az áramot. 

Elmondta: jelenleg a mintegy 400 ezer lakossági fogyasztóból 110 ezernek van tartozása, az összeg pedig eléri a 150 millió hrivnyát. 

„Először a legnagyobb tartozásokkal rendelkezőknél kezdjük az elmaradt befizetések behajtását. Az összegek nagyon eltérőek. Vannak olyan fogyasztók, akik 10, 20, 30, de akár 50 ezer hrivnyával is tartoznak.”

Az igazgató felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a drasztikus lépések elkerülése érdekében rendezzék a tartozásaikat. S arra is figyelmeztetett, hogy 

a visszakapcsolás további költségekkel jár.

Éppen ezért arra kéri a lakosságot, hogy lehetőségeikhez mérten mindig idejében fizessék a számlákat, hogy ne halmozódjon fel az adósság, s ne kerüljenek kellemetlen helyzetbe.   


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek