Kárpátinfo.net


Megosztás


Fegyir Kovács őrmester, a huszti járási Negrovec község lakója elesett az orosz-ukrán  háborúban.

Erről a Kolocsavai (Alsókalocsa) Kistérség Facebook-oldalán számoltak be.

"Az 1974-es születésű Kovács Fegyir Ivanovics falubelinket az orosz megszállóval vívott háborúban megölték. " 

- áll a közleményben.

A bejegyzés szerint 

a férfit 2022 márciusában sorozták be az ukrán fegyveres erőkhöz.

A kárpátaljai őrmester 2023. december 31-én a Harkivi területen található Vilsana település közelében harci feladat teljesítése közben vesztette életét.

Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak, hozzátartozóknak és barátoknak!


 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy az orosz-ukrán háborúban újabb kárpátaljai fiatal katona vesztette életét. Január 2-án a Munkácsi járásban található Barbovo (Bárdháza) községben végső búcsút vettek a háborúban elesett 23 éves Tarasz Raszcsisztól.

Beregszászban utolsó útjára kísérte a háborúban elesett Adam Kindenkót.  A temetésen a családtagokon kívül részt vettek védőnk ismerősei, katonatársai és a helyi lakosok is. A Herszon megyében elhunyt katonát a búcsúi temetőben temették el. 

Ukrajna függetlenségéért vívott háborúban elesett a 43 éves Mikola Milanyuk kárpátaljai védő, Rahó lakosa. Mikola Milanyuk 1980-ban született. A kárpátaljai katona 2023. december 27-én halt meg egy aknatámadás következtében a Zaporizzsjai területen található Novoandrijivka falu közelében.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a 27 éves Adam Kindenko beregszászi katona. A fiatal katonát 2022. szeptember 14. óta eltűntként tartották nyilván.  A beregszászi katona 1995. február 5-én született.

Az orosz-ukrán háborúban életét vesztette  Mihajlo Horics, a Beregszászi járásban található Tekovo (Tekeháza) lakosa. A kárpátaljai katona december 15-én a Zaporizzsjai területen található Kamjanszke falu közelében harci feladat végrehajtása közben, katonai kötelességét bátran teljesítve és az ukrán nép függetlenségét védve vesztette életét.

December 5-én Ungváron végső búcsút vettek az 52 éves Vaszil Roszada altiszttől. Az orosz-ukrán háborúban elesett védő temetési szertartására Ungváron, a Narodna téren került sor.  Rokonok, barátok, katonák és a város lakói jöttek el, hogy leróják kegyeletüket a katona előtt.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a huszti járási Oszij község lakója, a 43 éves Szerhij Ahrimenko. Szerhij Ahrimenko 1980. február 26-án született Szajkófalván (Oszij). Szerhij Ahrimenko 2014 óta védte Ukrajnát az orosz megszállókkal szemben. A kárpátaljai katona 2023. november 27-én halt meg egy aknatámadás következtében, harci bevetés közben. 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek