MTI

Megosztás


Azerbajdzsánban őrizetbe vették egy nemzetközi szervezett bűnözői csoport tagjait, akik hamisított ukrán útleveleket készítettek, amelyekkel felhasználóik európai országokban menedéket kérhettek, és vízum nélkül szabadon utazhattak – közölte hétfőn a helyi állambiztonsági szolgálat.

A tájékoztatás szerint leleplezték egy transznacionális bűnözői csoport tevékenységét, amely illegálisan az ukrán állam hivatalos okmányaival látta el Azerbajdzsán és más országok állampolgárait, hogy ukrán állampolgárnak álcázva magukat különböző országokban élhessenek, ott menedékjogot kapjanak, és vízum nélkül szabadon utazhassanak.

A hatóságok adatai szerint a nyomozás során kiderült, hogy a csoport tagjai 2023 januárja óta illegálisan gyártottak és adtak el egyes állampolgároknak ukrán útleveleket, személyi igazolványokat és vezetői engedélyeket, valamint egyéb dokumentumokat. Egy-egy hamisított dokumentum ára elérte a 30 ezer dollárt (több mint tízmillió forint).

A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és vádat emeltek ellenük illegális dokumentumgyártás, hamisított dokumentumok értékesítése és más bűncselekmények elkövetése miatt.

A nyomozás során azonosították a különböző országokban hamisított okmányokkal utazó személyeket is.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás

MTI