MTI

Megosztás
Nigéria több millió dollár értékű elefántagyart semmisített meg
Nigéria több millió dollár értékű elefántagyart semmisített meg


Nigéria megsemmisített 2,5 tonnányi, több mint 11,2 millió dollár értékű elefántagyart, amelyet hatóságai az orvvadászat és az illegális kereskedelem elleni küzdelem keretében foglaltak le.

Alig négyszáz egyedre csökkent Nigéria elefántpopulációja

Az elmúlt három évtizedben Nigéria elefántpopulációja a természetvédők szerint drasztikusan, 1500-ról kevesebb mint 400-ra csökkent az elefánt-orvvadászat és az állatok élőhelyének eltűnése miatt - írja az MTI.

Iziaq Salako környezetvédelmi államtitkár elmondta, hogy a kormány az összezúzott agyarakból egy emlékművet tervez építeni, amely az elefántok ökoszisztémában betöltött fontos szerepére emlékezteti majd az embereket.

Több ezer elefánt esik az orvvadászok áldozatául minden évben

Évente több ezer elefántot pusztítanak el agyarukért az orvvadászok annak ellenére, hogy a vadon élő veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló washingtoni egyezmény (CITES) tiltja a kereskedelmet az afrikai elefántok agyarával.

A nyugat-afrikai ország az elmúlt években fokozta a csempészet elleni erőfeszítéseit, és a brit, az amerikai és a német hatóságokkal, valamint nemzetközi szervezetekkel együttműködve 2021 augusztusában története legnagyobb fogását hajtotta végre az illegális állat- és növénykereskedelem területén.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás

MTI