Bien.hu

 Rángatózó szemhéj? Amit a szemed állapota elárul az egészségedről
Rángatózó szemhéj? Amit a szemed állapota elárul az egészségedről


Azt mondják, a szem a lélek tükre: már egy pillantás is elárulhatja, milyen érzések rejtőznek benned igazán. De nem ez az egyetlen dolog, amiről lerántja a leplet, a szemed állapota ugyanis az egészségedről is rengeteget árulkodik!

Fehér pötty a szem szaruhártyáján

Ez egy nagyon gyakori probléma azoknál, akik szemüveg helyett kontaktlencsét használnak. Ennek cserélgetése több apró, számodra láthatatlan sérülést okozhat, amik viszont elfertőződhetnek, ilyenkor pedig megjelennek a kis fehér pöttyök - írja a bien.hu.

Érdemes minél előbb orvoshoz fordulnod ilyen helyzetben, mert bár kezdetben nem okoz nagy gondot, kezeletlenül nagyon veszélyessé is válhat!

Vörös szemek

Az esetek többségében a szemünk akkor lesz vöröses árnyalatú, ha túl sok időt töltöttünk a számítógép képernyője előtt, vagy esetleg a telefonunkat bámulva, és nem pihentettük már órák óta.

De nem szabad félvállról venni a dolgot, ha már hetek óta minden nap rózsaszínes árnyalatba vált a szemed fehér része!

Ez ugyanis egészségügyi problémákat is előjelezhet: például cukorbetegségre vagy glaukómára, azaz zöldhályogra is utalhat.

Száraz szem

A száraz szemmel szinte mindenki találkozott már, hiszen nagyon gyakori probléma. Az esetek többségében allergia áll a háttérben, így aggodalomra nincs okod.

De azért érdemes beszélned egy orvossal, ha eddig úgy tudtad, hogy semmire sem vagy érzékeny, és már egy ideje küzdessz a problémával, ugyanis immunrendszeri problémák is okozhatnak szárazabb szemeket.

Homályos látás

Ha mostanában gyakran látod homályosnak a világot, kérj időpontot a szemészhez. Lehet, hogy szimplán csak romlik a látásod, és szemüveget kell hordanod, de ha mégsem ez a gond, akkor nagyobb baj állhat a háttérben.

Ugyanis a homályos látás cukorbetegséget és szürkehályogot is előjelezhet, amik egyaránt nagyon veszélyesek.

Rángatózó szemhéj

Igen, időnként mindannyian megtapasztaljuk ezt a tünetet. Nem kell megijedned, ugyanis az esetek többségében ez magnéziumhiányra vagy túlzott stresszre utalhat, így nem olyan veszélyes betegségek rejtőznek a háttérben, mint a korábban felsorolt esetekben.

Azonban így is érdemes odafigyelned a nyugodt életmódra, ugyanis a stressz számos komoly problémát előidézhet a későbbiek során.

+1. A szemöldöködről se feledkezz meg

Nagyon odafigyelünk arra, hogy a szemöldökünknek szép színe és íves formája legyen.

De nem csak emiatt kellene nagy hangsúlyt fektetned rá!

Ha azt látod, hogy a szemöldököd szálai nagyon hullanak, és már körülbelül az egyharmadát elvesztetted, menj orvoshoz, mert ez pajzsmirigy problémákra utal!


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás