MTI

Csavarhúzóval piszkálta a második világháborús robbanószereket Pusztaszabolcson, felrobbant a lövedék. Fotó: ügyészség.hu
Csavarhúzóval piszkálta a második világháborús robbanószereket Pusztaszabolcson, felrobbant a lövedék. Fotó: ügyészség.hu


A Dunaújvárosi Járási Ügyészség robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettével vádolja azt a férfit, aki pusztaszabolcsi házában második világháborús robbanótesteket és robbanóanyagokat gyűjtött – közölte a Fejér Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlott hobbija a háborús relikviák, eszközök gyűjtése volt; a férfi a mezőgazdasági munkálatok során előkerült hüvelyeket, részlegesen „elműködött” robbanótesteket, hajtóműrészeket összegyűjtötte, azokat háza udvarán és pincéjében tárolta.

A vádlott 2022. november 19-én a pincéjében egy lövedéket próbált megtisztítani úgy, hogy a földmaradványokat egy csavarhúzóval próbálta abból eltávolítani, ennek során azonban a lövedék felrobbant és a vádlott keze súlyosan megsérült.

A baleset után a nyomozó hatóság több páncéltörő gránátot, robbanóanyagot, tüzérségi gyújtót és detonátort foglalt le a büntetlen előéletű férfi lakóhelyén. Ügyében a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI