MTI

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő (b) és Bartucz Máté (független) polgármester a Tolna vármegyei Nagymányokon, a város csaknem egymilliárd forint értékű beruházásainak átadásán 2023. augusztus 9-én. Hat beruházás készült el a 2200 lakosú városban, köztük az óvoda bölcsődei résszel bővítése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 185 millió forintos támogatásával. MTI/Vasvári Tamás
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő (b) és Bartucz Máté (független) polgármester a Tolna vármegyei Nagymányokon, a város beruházásainak átadásán. Fotó: MTI/Vasvári Tamás


A vidéken élők nem másodrangú állampolgárai Magyarországnak a budapestiek mellett, hozzájárulnak az ország fejlődéséhez - hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Nagymányokon, a város csaknem egymilliárd forint értékű beruházásainak átadásán.

Potápi Árpád János, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a Pitypang óvodában rendezett eseményen azt mondta: ezért a hozzájárulásért a vidéki településeket támogatni kell. A kormány a vidék Magyarországát képviseli - jelentette ki.

A vidéki képviselőknek köszönhetően tudtak 2022-ben már negyedszer kétharmaddal - mindig felülmúlva az előző teljesítményüket - nyerni az országgyűlési választásokon, és polgári kormányt alakítani - mondta az államtitkár, hozzáfűzve, hogy a kabinet ezt "meg is hálálja" a vidéki, a Tolna vármegyei és nagymányoki embereknek.

Közlése szerint úgy próbálja támogatni a projekteket, hogy inkább kisebb összegekkel, de minden településre jusson beruházás.

"Erre azért van szükség, hogy a lakosságot meg tudjuk kötni, tudjunk számukra - ha nem is helyben, de a környéken - munkalehetőséget biztosítani" 

- fogalmazott.

Potápi Árpád János kiemelte, Nagymányok ebből a szempontból is kiemelkedő a bonyhádi járásban, mert amellett, hogy élhető körülményeket biztosít a polgárainak, jelentősen hozzájárult a munkalehetőségek bővüléséhez.

Bartucz Máté, a Tolna vármegyei település független polgármestere ismertette: hat, összesen 961 millió forint értékű beruházás készült el a 2200 lakosú városban, köztük az óvoda bölcsődei résszel bővítése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 185 millió forintos támogatásával.

Szintén a TOP 249 millió forintos támogatásával végezték el a belterületi csapadékvíz-hálózat rekonstrukcióját két településrészen, valamint 414 millió forintból barnamezős területek rehabilitációjának részeként a nagymányoki iparterületen irodaházat újítottak fel, parkosítottak, csarnokot építettek.

A közétkeztetést 61 millió forintos támogatással korszerűsítették, a Magyar falu program forrásaiból pedig utakat és járdákat újítottak fel - közölte a polgármester.


 

Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI