MTI

Figyelem: hőségriadó! Illusztráció
Figyelem: hőségriadó! Illusztráció


A napi középhőmérséklet a következő napokban általában 25-26, az Alföldön, városi környezetben, több helyen is 27-28 Celsius-fok körül alakul - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzésében.

A meteorológiai szolgálat hétfőre és keddre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest vármegyék területére. Ebben a hat vármegyében a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakul.

A szolgálat előrejelzése szerint hétfőn túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő képződhet, csapadék nem lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak a Tiszántúlon lehet időnként élénk széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között valószínű, késő estére 21 és 27 fok közé hűl a levegő.

Kedden is sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék nem valószínű, de egy-egy futó zápor kialakulhat. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul - közölték.


 

Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI