Kárpátinfo.net


Kezdetét vette a Tiszapéterfalvi Népzene és Néptánctábor
Kezdetét vette a Tiszapéterfalvi Népzene és Néptánctábor


Augusztus 21-én kezdetét vette a Tiszapéterfalvi Népzene és Néptánctábor a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség szervezésében, melynek a II. RF KMF Egán Ede Szakképzési Centrum Tiszapéterfalvai Szakképzési Központja ad otthont. A táborban a Tulipán Tanoda Tiszapéterfalvi Művészeti Iskolájának növendékei vesznek részt, 28 gyermek. 

A hivatalos megnyitón Kepics Andzselika, a Tulipán Tanoda Magyar Népművészeti Iskola igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy a gyerekek a hét folyamán magyar népdalokat, néptáncot tanulnak, népi játékokkal ismerkednek, hangszeres oktatásban (hegedű, tambura, nagybőgő) lesz részük, szabadidőben pedig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Az igazgatónő megköszönte a KMPSZ-nek és a Magyar Kormánynak, a lehetőséget, hogy a Tulipán Tanoda növendékei a nyár folyamán is fejleszthetik tudásukat, és kellemes táborozást kívánt a résztvevőknek. 

Kokas Erzsébet, a tábor szakmai vezetője, a Tiszapéterfalvi Tulipán Tanoda népi ének és népi játék oktatója bemutatta a Tulipán Tanoda oktatóit, akik a foglalkozásokat vezetik a táborban: Botos Krisztina néptáncoktató, Nagy István tambura és nagybőgő oktató, id.Kokas Erzsébet kézműves, Turjanica Emília hegedűoktató, Bocskai László néptánc- és harmónika oktató. A táncokhoz és a táncházban az élőzenei kíséretet a Kokas Banda biztosítja. Nevelőként Gyurkó Abigél, Kocsis Rebeka és Dóka Nikoletta vesznek részt a munkában, az egészségügyi felelős pedig Kobrin-Seres Márta.

A megnyitón a Kokas Banda előadásában szatmári népdalokat hallhattunk, melybe becsatlakoztak a táborozó gyerekek is.

A Tiszapéterfalvi Népzene és Néptánctábor a KMPSZ szervezésében, a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával és a BGA közreműködésével valósult meg.


 

Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek