Kárpátinfo hetilap


Gyülekezeti gyermeknap Badalóban
Gyülekezeti gyermeknap Badalóban


Szinte egy egész napot átfogó gyermeknapra került sor szombaton Badalóban a helyi református gyülekezeti szervezésében, amelyen a helyi és környékbeli gyermekek színes és választékos programokon múlathatták az időt.

Az esemény megnyitójára már délelőtt 11 órakor sor került a Petőfi Sándor nevét viselő helyi kulturális központban, ahol Sápi Zsolt lelkipásztor és Szalai Imre elöljáró köszöntötte az alkalomra eljövő több mint száz gyermeket. Mint a gyermeknap ötletgazdája és főszervezője, Sápi Zsolt idézte az alkalomra küldött isteni üzenetet, Pál apostolnak a filippiekhez írt levele 4. részének 4. versét – „Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom: örüljetek! – elmondta, hogy ez a nap elsősorban a felhőtlen gyermeki örömről kell, hogy szóljon, azzal a céllal, hogy ebben az ínséges időkben is sikerüljön egy kis mosolyt csalni a felnövekvő nemzedék arcára.

Gyülekezeti gyermeknap Badalóban
Gyülekezeti gyermeknap Badalóban

Első programként a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház társulata „A királykisasszony, akinek nem volt birodalma” című mesejátékot adta elő, amelyet a gyereksereg nagy tapssal jutalmazott, és az előadást követő feldolgozó foglalkozásba is nagy átéléssel kapcsolódott be.

Kora délután a helyi parókián csoport- és kézműves foglalkozások, csapatjátékok, arcfestés, tányérfestés és megannyi színes programban is részt vehettek a gyerekek, miközben légvár és körhinta is rendelkezésre állt a szórakozni vágyók számára. Szinte mindenki kipróbálta a hatalmas sikernek örvendő Kaptár lézerharc lehetőséget, amelynek révén ezen a délutánon nagyon sok badalói kis lézerharcos élhetett át felejthetetlen élményeket.

Akik megéheztek, azok nagyon finom virslis paprikás krumplival csillapíthatták az éhüket, és a nagy melegben a szervezők a megfelelő folyadékbevitelre is odafigyeltek.

A napi programot a késő délutáni órákban lezúduló hatalmas zivatar sem zavarta meg, hisz akkorra éppen szünet volt beütemezve.

Gyülekezeti gyermeknap Badalóban
Gyülekezeti gyermeknap Badalóban

Az egész napos műsor zárásaként ismét a kultúrház várta a gyermekeket és az őket elkísérő szülőket. Itt a Várady Enikő vezette beregszászi Rezeda Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja lépett fel egy fergeteges előadással, akiket még a vihar következtében fellépő áramszünet sem billentett ki a lendületből. Ezt követően a Mezővári Gyermekénekkar hazaszeretettel és nemzeti identitástudattal átitatott zenés blokkja hangzott el a gyerekekkel foglalkozó Kovács házaspár, Erika és Sándor irányításával, majd zárásként Menyhárt István lelkipásztor evangelizációs szolgálata zárta az áldásokban gazdag gyermeknapot.

Az eseményért köszönet illeti a helyi munkatársakat, önkéntes segítőket, lelkes közreműködőket, de elsősorban Istené legyen érte hála és dicsőség! 

Jakab Lajos presbiter


 

Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek