MTI

Forint, bankjegy. Illusztráció
Forint, bankjegy. Illusztráció


Sikeresen eltalálta egy játékos mind az öt kihúzott számot az ötös lottó szombati sorsolásán, a szerencsés nyertes több mint 1,7 milliárd forinttal lett gazdagabb - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint 9 hét halmozódás után született telitalálatos. A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál.

Emellett egy játékos hazaviheti a Joker-nyereményt, amely 170 millió forint.

Született 48 négytalálatos is, ezek a játékosok egyenként 950 ezer forintot nyertek.

A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, "nagynyertes-vonalat" tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amelynek keretében leadják az eredeti szelvényt, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás.

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik - közölte a Szerencsejáték Zrt.

A társaság tájékoztatása szerint a 27. játékhéten a következő számokat húzták ki: 4 (négy), 17 (tizenhét), 55 (ötvenöt), 67 (hatvanhét), 89 (nyolcvankilenc).

Forrás

MTI