Karpat.in.ua
Állami Nyomozó Iroda (DBR). Illusztráció
Állami Nyomozó Iroda (DBR). Illusztráció


Az Állami Nyomozó Iroda (DBR) munkatársai őrizetbe vettek egy rendőrt, aki június 14-én Szumiban ugyancsak rendőr barátjával sétálni hívott az erdőbe egy 15 éves lányt, akit ott közösülésre vett rá – közölte a karpat.in.ua.

Mint a kiadvány írta, előzetes információk szerint a 15 éves lány interneten ismerkedett meg a férfival, és úgy döntött, hogy találkozik vele. Az illető magával vitte a barátját is a randevúra Szumi központjában. Utána mindhárman úgy döntöttek, hogy sétát tesznek egy erdős részen, ahol később megtörtént a szexuális érintkezés köztük.

Amint a DBR nyomozói megállapították, a férfiak a poltavai rendőrség munkatársai. Azért érkeztek Szumiba, hogy az egyik egyetemen tanuljanak. Jelenleg az egyik érintett személyt őrizetbe vettek, és feljelentést tettek ellene kiskorúval való szexuális kapcsolat gyanújával Ukrajna büntetőtörvénykönyve 155. cikkelyének 1. része alapján. Közben folyik annak a megállapítása, hogy a másik rendőr is közösült-e a rábeszélt lánnyal. A törvénycikkely szankciója 5 évig terjedő szabadságvesztést ír elő a hasonló bűncselekményekért. Az eljárás törvényi felügyeletét a Szumi Megyei Ügyészség végzi.