MTI

Magyar rendőrség. Illusztráció. Fotó: police.hu
Magyar rendőrség. Illusztráció. Fotó: police.hu


Rendőri intézkedés közben szombaton meghalt egy 37 éves férfi Zuglóban; a soron kívül végzett hatósági boncolás szerint a halál nem az intézkedés következtében állt be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a police.hu oldalon.

A közlemény szerint szombaton pár perccel dél után érkezett bejelentés arról, hogy a főváros XIV. kerületében, a Fráter György téren a lakók visszatartanak egy betörőt.

A járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni, a rendőrök nem tudták megnyugtatni. A zavart férfi ellenállt az intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért a rendőrök elektromos sokkolót és bilincset alkalmaztak.

A férfi néhány perc múlva eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték  az újraélesztését, amit a mentők folytattak, azonban a szakszerű ellátás ellenére a férfi életét vesztette.

A rendőrség értesítette a Központi Nyomozó Főügyészséget is.

A soron kívül, még szombaton elvégzett hatósági boncolás során az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a férfi nem a rendőri intézkedés következtében halt meg.

Idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, a halál pontos okának megállapítására további toxikológiai vizsgálatok szükségesek - írták.

Az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban folytatja.

A közlemény szerint felmerült, hogy a férfi korábban kábítószert fogyasztott, ami miatt a BRFK nyomozást rendelt el.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt - olvasható a BRFK közleményében.

Forrás

MTI