Origo
Megosztás


Rekordot jelentő 65 millió dolláros (23,1 milliárd forint) fizetést kap idén Otani Sohej, az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Los Angeles Angels játékosa.

A Forbes gazdasági magazin szerint a 28 esztendős sportoló - akit ütőként és dobóként is foglalkoztat csapata - lesz az MLB történetének a legjobban fizetett játékosa egy idényen belül - írja az origo.hu.

A lista második helyén Max Scherzer, a New York Mets dobója áll, aki 59,3 millió dollárt keres majd 2023-ban, míg a harmadik a New York Yankees csapatát erősítő Aaron Judge, aki tavaly decemberben kilenc évre 360 millió dollárért hosszabbított szerződést, ebből idén 44,5 milliót kap meg.

Otani, aki 2021-ben a liga legértékesebb játékosa volt, a csütörtökön kezdődő MLB-szezonban jelenlegi szerződésének az utolsó évét kezdi meg.

Magyarországon a baseball még gyerekcipőben jár, holott világszerte nagyon sokan rajonganak a sportágért: a világbajnoki döntőt több mint hatvanmillió ember követte, míg Japán Korea elleni mérkőzését csak Japánban hatvanmillióan nézték. A gyors gondolkodást és a csapatmunkát erősítő sportág alapjai nagyon hasonlítanak egy régi magyar labdajátékra is. Az Origo a Sport TV szakkommentátorával, Birinyi Miklóssal járta körül a tengerentúlon és Ázsiában is óriási népszerűségnek örvendő sportág szabályait és jelenlegi helyzetét.Forrás