Kárpátinfo.net


Megosztás


Az orosz megszállók ellen vívott háborúban újabb fiatal beregszászi katona vesztette életét.

"Közösségünknek újabb veszteség érte az orosz megszállókkal vívott háborúban. Luhanszk megyében, Sztelmahivka közelében életét vesztette Vitalij Kiljgyuskin 1994-es születésű beregszászi katona. " 

- közölte Babják Zoltán, Beregszász polgármestere Facebook-oldalán.

A bejegyzlés szerint 

beregszászi katona a motorizált gyalogsági egység tüzéreként harci feladatainak végrehajtása, szülőföldje védelme közben esett el.

"A városi tanács, a képviselő-testület, a végrehajtó bizottság tagjai és az egész kistérség nevében őszinte részvétemet fejezem ki elesett katonánk hozzátartozóinak és barátainak! Isten nyugosztalja hősünket!"

 - áll a közleményben.

A temetés időpontjáról hamarosan tájékoztatják a lakosságot.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Jurij Dergyuk kárpátaljai katona március 18-án esett el a donyecki régióban található Bahmutban. A férfi a Jaszinyai kistérséghez tartozó Csorna Tisza (Feketetisza) faluban élt.

Az Ungvári járásban található Felsődomonyai (Onokivci) kistérség lakosa, Vaszil Zubrickij március 12-én a Luhanszk régióban életét vesztette.  A fiatal katona 1995-ban született  Ókemence (Kamjanica) településen. 

Jevhen  Demidjuk, a kárpátaljai Barvinok (Börvinges) község lakója esett el az orosz megszállók elleni háborúban. A kárpátaljai katona 2023. március 22-én vesztette életét, miközben harci küldetést teljesített Zaporizzsja irányában.