BRFK

Megosztás


Tegyük félre, hogy miért kerül egy edzőcipő annyiba, mint egy kisebb köröstarcsai családi ház. Négy és fél millió forint. Minden annyit ér, amennyit megadnak érte, ha valaki megveszi 4,5 millióért, akkor van üzlet, ez a kereskedelem szabálya. Ha valaki meg elviszi fizetés nélkül, akkor van eljárás, ezt meg a büntető törvénykönyv mondja ki – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán.

Szinte az egész magyarországi sajtót bejárta a napokban a hír, amely arról szólt, hogy egy Károly körúti üzletből március 4-én este két férfi elemelt egy kék-fehér edzőcipőt. A cipőbolt tulajdonosa a biztonsági kamerák felvételei mellett a nyomozáshoz további értékes kiindulási pontokat adott a nyomozóknak, akik a mondott irányon elindulva rövidesen egy lett illetőségű testvérpárt hoztak összefüggésbe a lopással.

Következő lépésként Hevesből futott be egy információtöredék: 

egy eljárás alá vont autós elkottyantotta, hogy ő tudja, hol bujkál az egyik G. fivér, akit a hatóság a lábbelilopás ügyében keres. Nem hazudott.

A megjelölt budapesti címen, Újpesten a fővárosi rendőrök március 10-én kora délután elfogták G. Eduardot (35), a helyszínen a lopáskor általa viselt ruhák egy részét is megtalálták, ellenben az égen-földön keresett Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low Virgil Abloh sportcipőt nem.

A férfi sem a luxuscipőről, sem testvére hollétéről nem nyilatkozott, ettől függetlenül a bíróság elrendelte letartóztatását, míg öccse, G. Artur (33) ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága elfogatóparancsot adott ki.

Egy férfi színről ki, egy csomag színre be.

Március 17-én G. Eduard Budapesten lakó élettársa kereste meg a rendőröket azzal, hogy a posta értesítette arról, miszerint G. Arturtól egy csomag érkezett számára.

Benyomása szerint a csomag tartalma nem lehetett más, minta  sokmilliós, országhatárokon átívelő szuper cipő. A nyomozók osztoztak megérzésében, ezért a még kézbesítetlen, a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnál várakozó küldeményt lefoglalták, majd a benne lévő sneakert bemutatták, annak egyértelmű azonosítása után pedig még aznap vissza is adták a sértettnek.Forrás