Femina

Károly király újabb áldozatot hozott: 45 év alatt sosem volt még erre példa
karoly_herceg.jpg


Károly királyt májusban koronázzák meg hivatalosan egy ünnepi hosszú hétvége keretében Londonban.

A palota már nagy erőkkel készül a ceremóniára, és annak érdekében, hogy tökéletes legyen minden, az összes olyan lehetséges kockázati tényezőt ki akarják zárni, amely meghiúsítaná a koronázást - írja a femina.hu.

Az uralkodó életében már hagyomány, hogy minden év februárjában vagy márciusában Svájcba utazik a barátaival, hogy ott síeljenek, az idei szezont azonban kénytelen kihagyni, írta meg a Daily Mail. Ilyenre még nem volt példa az elmúlt 45 évben.

Érthető módon ki akarja zárni annak esélyét, hogy balesetet szenvedjen síelés közben. A legfontosabb számára az, hogy a májusi koronázásra egészséges és fitt maradjon.

Az elmúlt 45 évben volt egy-két veszélyes helyzet, ami akár kárt is tehetett volna Károly épségében, például 1988-ban Diana hercegnővel és barátaival szintén Svájcban síeltek, ám megtörtént a baj. Lavina temette maga alá egy ismerősüket, Hugh Lindsay őrnagyot, a férfit nem tudták megmenteni.

Nem a biztonság az egyetlen ok, amiért Károly így döntött.

- Sok tényező játszik itt szerepet, nem utolsósorban elég rosszul néz ki, ha valaki a megélhetési válság idején megy síelni, és a király nem túl hivalkodó ember - magyarázta a bennfentes.

A májusi szertartás előtt két országba is ellátogat, Franciaországban és Németországban is eltölt pár napot, hogy ellássa királyi kötelezettségeit. A hivatalos látogatásokat márciusban teszi meg. Ez lesz az első alkalom, hogy Erzsébet királynő halála óta külföldre utazik.

Forrás