Kárpátinfo.net


Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára
Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára


Ukrajnának vannak olyan fegyverei, amelyek képesek Oroszország területén célpontokat megsemmisíteni  – mondta Danilov az RNBO titkára.

Ukrajnának saját gyártású fegyverei vannak, amelyek képesek megsemmisíteni az Orosz Föderáció területén lévő célpontokat.

Erről az RBC-Ukraine számolt be Olekszij Danilov, ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkárának a CNN-nek adott interjújára hivatkozva.

"Ami az orosz területet illeti, senki sem tiltja, hogy ukrán gyártmányú fegyverekkel semmisítsünk meg célpontokat. Vannak ilyen fegyvereink? Igen, vannak"

 - mondta Danilov az RNBO titkára.

Megjegyzendő, hogy a nemzetközi partnerek megtiltották Ukrajnának, hogy nyugati fegyverekkel csapjon le orosz területre. Olekszij Reznikov védelmi miniszter leszögezte, hogy Ukrajna nem használja az Egyesült Államok által ígért nagy hatótávolságú fegyvereket orosz terület elleni csapásra.  "Elegendő célpontunk van Ukrajna ideiglenesen megszállt területén, és készek vagyunk a célok koordinálására partnereinkkel” – hangsúlyozta Olekszij Reznikov.