Karpat.in.ua
Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára
Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára


Vlagyimir Putyin diktátor Luhanszk és Donyeck megyék teljes elfoglalását tűzte ki célul beosztottjainak, de ezt nem fogják tudni elérni – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára egy interjúban, számolt be a karpat.in.ua hírportál.

A jelentés szerint Danilov a Novoje Vremja című kiadványnak nyilatkozva elmondta, szerinte 

az oroszok jelenleg azt próbálják belátni, hogy esélyük sincs ukrán területek elfoglalására, ezért kezdték el emlegetni a tárgyalások kérdését. 

„Ezért könyörögnek ma. Tárgyalók egész csoportját alkalmazzák. Jelenleg rengeteg munkát végeznek bizonyos csoportokkal, hogy rávegyék őket a tárgyalásokra. Még Brazília is, vagy bárki más, részt vesz a közvetítésben”

 – tette hozzá Danilov.

Az RNBO titkára emlékeztetett arra is, hogy Ukrajna feltételei meglehetősen egyszerűek, és azokat Volodimir Zelenszkij elnök alakította ki. Csak négy van belőlük – mutatott rá. 

„Négy követelést terjesztünk elő az Oroszországi Föderáció felé. Az összes jelenleg ideiglenesen megszállt terület elhagyása. Bíróság általi felelősségre vonása azoknak az emberek, akik elkezdték ezt az egészet, akik gyerekeket, időseket, nőket gyilkolnak, akik semmiről nem tehetnek és nincs kapcsolatuk a hadsereggel. Biztonsági garanciák országunknak. A felelősség pedig a negyedik feltétel”

 – hangsúlyozta Olekszij Reznyikov.