Kárpátinfo.net


Roman Horbacs ezredes, ukrán fegyveres erők szárazföldi erői parancsnokságának személyzeti osztályvezetője
roman_horbacs_ezredes_ukrajna.jpg


Nem kell terjeszteni azokat a videókat, amelyeken a területi toborzási és szociális támogatási központok munkatársai törvénytelen módon kézbesítenek behívókat, mivel ezeket a felvételeket az oroszok széles körű propagandára használják – figyelmeztetett Roman Horbacs ezredes, ukrán fegyveres erők szárazföldi erői parancsnokságának személyzeti osztályvezetője, számolt be szombaton a karpat.in.ua hírportál.

A jelentés szerint az ezredes kifejtette: 

„tegyük fel magunknak a kérdést, kinek előnyös ez elsősorban? Természetesen ez az orosz propaganda kezére játszik, hogy aláássa az ukrán fegyveres erők tekintélyét a társadalomban.” 

Hozzátette: 

„hadd emlékeztessek mindenkit, hogy a mozgósítás folyamatban van. Ahogy tegnap és tegnapelőtt is. Tavaly február 24-én kezdődött. Nincsenek mozgósítási hullámok.”

Horbacs emlékeztetett arra, hogy a mozgósítás első szakaszában hosszú sorok voltak a területi hadkiegészítő parancsnokságok előtt, sok új egységet állítottak fel, de mára sokkal alacsonyabb lett a mozgósítás intenzitása.

 „Most azonban az új típusú fegyverekhez van szükségünk szakemberekre, amelyeket a partnereink adnak nekünk. Valamint az egyes egységek állományának pótlására, a háború kezdete óta a fronton harcolók leváltására” – 

hangsúlyozta. 

„Szükségük van egy kis pihenőre. Nem túlzás azt állítani, hogy most sorsdöntő időszak van az államunk számára. Minden állampolgárnak tisztában kell lennie a törvény által ráruházott felelősséggel, és meg kell értenie az országban zajló mozgósítási intézkedések jelentőségét” 

– mutatott rá.

Az ezredes végül felhívta a figyelmet arra, hogy 

„amennyiben a mozgósítottak rendelkeznek katonai szolgálati tapasztalattal és rövid idő telt el a szolgálat óta, akkor természetesen azonnal besorozhatók a harcoló egységekbe”.

„A hadseregben korábban nem szolgált személyeket azonban kiképzőközpontokba küldik, ahol speciális szakterületekre képezik ki őket. És csak ezután vezénylik őket a katonai alakulatokba meghatározott szolgálati feladatok ellátására”

 – állította Roman Horbacs.