Kárpátinfo.net


Csaknem 9 millió hrivnyát akart behozni Ukrajnába
Csaknem 9 millió hrivnyát akart behozni Ukrajnába


Az ukrán vámosok csaknem 9 millió hrivnyát találtak egy Lengyelországból hazaérkező kisbuszban elrejtve.

Február 1-jén este egy Mercedes Benz Citan típusú személygépkocsi érkezett  Lengyel Köztársaságból a Segini-Medika ellenőrző ponthoz - közölte  Ukrajna Állami Vámszolgálata Facebook-oldalán.

A közlemény szerint 

a kisbusz 38 éves lemberg megyei sofőrje a "vörös" sávot választotta a vámellenőrzésre, és mintegy 200 euró értékben jelentett be elvámolnivalót.

Az autó átvizsgálása során a vámosok és a határőrök az autó különböző helyein elrejtve mintegy 9 millió hrivnyát találtak.

Csaknem 9 millió hrivnyát akart behozni Ukrajnába
Az ukrán vámosok csaknem 9 millió hrivnyát találtak egy Lengyelországból hazaérkező kisbuszban elrejtve. Fotó: Ukrajna Állami Vámszolgálata

A vámosok jegyzőkönyvet készítettek az esetről. A 100 hrivnya címletű készpénzt és a járművet a bírósági döntésig lefoglalták - áll a közleményben.

Korábban közöltük, hogy hrivnya kötegekkel kibélelt Mercedes kisbusszal akartak belépni Ukrajnába, azonban a lembergi határőrök lebuktatták a pénzcsempészt. A vámvizsgálat során kiderült, hogy a sofőr 6 millió 680 ezer hrivnyát rejtett el az autó padlója és burkolata alatt.