Kárpátinfo hetilap


Házaspárok alkalma a Sámuel Alapítvány szervezésében
samuelesek2.JPG


A Házasság hete programsorozathoz kapcsolódva a Sámuel Alapítvány is megszervezte immár hagyományosnak mondható alkalmát a családtípusú gyermekotthonokban élő házaspárok számára február 23-án a Beregszászi Református Egyházközség bázisán. Az alkalmat Sipos Géza, az Alapítvány elnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta, minden együttlét egy áldott alkalom, amikor a szülők egy nagy családként együtt lehetnek, és hálát adhatnak a közösségért.

Az igei részt Menyhárt István mezővári református lelkipásztor vezette, aki előadása során a „Házasság a háború árnyékában” témakörét bontotta ki. A lelkipásztor kiemelte: a cím mélyebb tartalma azért is tükrözi a valóságot, mert Isten kegyelméből itt, Kárpátalján csak a háború árnyékát, vetületét érezzük. Ezután az efézusiakhoz írt levél ötödik részének válogatott verseiből szólt Isten igéje. A lelkipásztor hangsúlyozta a házasság egy egység és szövetség, ami hosszú folyamat során alakul ki, ez az egység édenkerti örökségünk, amit meg kell őriznünk. A háborús időszak egy hitpróba, ami egy sötét alagúthoz hasonlítható, lehet, hogy mi még nem látjuk a kivezető utat, de Isten már elkészítette a számunkra.

Szó esett még a háború okozta szétszakítottságról, nehézségekről, melyeket meg kellett tanulni kezelni és megoldani. Jób és Dávid király története alapján foglalkoztunk az Isten-keresés folyamatával. Végül az előadó biztatott mindenkit, merjünk segítséget kérni és vegyük észre azokat, akik segítségre szorulnak a környezetünkben.
Az alkalom körkérdéssel zárult, mindenki elmondhatta, hogy éli meg a jelenlegi helyzetet családjában. A közös ima és áldás után családias beszélgetés alakult ki az ebéd elfogyasztása közben.

Köszönjük támogatónknak, a Dorcas Segélyszervezetnek, hogy lehetővé tette az alkalom lebonyolítását.
Istené legyen a dicsőség a találkozás lehetőségéért!

Túri Ágnes