Karpat.in.ua
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke. Fotó: president.gov.ua
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke. Fotó: president.gov.ua


Donyeck és Luhanszk térségében az ukrán védők most soha nem látott számú orosz haderőt és felszerelést semmisítenek meg, amit Oroszország már nem tud majd helyreállítani – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök kedd esti videoüzenetében, számolt be a karpat.in.ua hírportál.

A jelentés szerint az elnök elmondta:

 „Ma is, mint minden nap, kapcsolatban vagyok a hadseregünkkel, a parancsnokokkal. Több megbeszélésem is volt. A frontvonalak helyzete, különösen Donyeck és Luhanszk megyékben, továbbra is rendkívül nehéz. Ott szó szerint csaták folynak az ukrán föld minden méteréért.”

„Meg kell értenünk ezeknek a csatáknak a jelentését. Minden ott nyert méter egész államunk védelme. Minden nap, amelyet hőseink Bahmutban, Vuhledarban, Marijinkában és Donbász más városaiban és közösségeiben véghez vittek, egy héttel csökkentik az orosz agressziót tartamát. Ott az orosz potenciál példátlan megsemmisítése történik. Mindazt, amit az ellenség elveszít a mi Donbászunkban, nem lesz képes helyreállítani. És éppen ez az orosz agresszió lehetősége, amelytől a terrorállam vezetése egész Ukrajnánk pusztulását várta” – mutatott rá Volodimir Zelenszkij, hozzátéve, hogy 

az ukrán hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a katonák több fegyvert, több nagy hatótávolságú fegyvert és nagyobb képességeket kapjanak a készülő ellenoffenzívához.