Bien.hu

 Ha itt fáj, komolyan kell venned! Mutatjuk, miért
komoly_fajdalom.jpg


Időnként mindannyian megtapasztalunk hirtelen nyilalló fájdalmat egy-egy testrészünkben, vagy fogérzékenységet a hideg üdítők után. Általában csak legyintünk, hiszen biztosan nem jelez nagy problémát; pedig vannak olyan fájdalmak is, amiket sosem lenne szabad félvállról vennünk. Most eláruljuk, mi az, amire nagyon oda kell figyelned!

Hirtelen nyilalló fejfájás

Egyik pillanatban még minden szuper, majd a következőben hirtelen rád tör a nyilalló fejfájás? Ez rengeteg problémára utalhat, és bár nem szabad azonnal a legrosszabbra gondolni, de akár komoly bajt is előjelezhet! - írja a bien.hu.

Ha a fájdalom mellé fényérzékenység, nyakfájás és bizsergés társul, akár agyi aneurizmád is lehet. Ilyenkor az agyadban lévő ér fala gyengeség miatt elvékonyodik, ami egy óvatlan pillanatban megrepedhet, és stroke-od is lehet.

Ezért sose vedd félvállról, ha hirtelen nyilalló fejfájás tör rád!

Fogérzékenység esetén

A fogérzékenység szinte mindenkinél jelentkezik előbb-utóbb, de valójában ezt sem lenne szabad félvállról venni! Ha ugyanis a fogad külső rétege, a zománc megsérült, az idővel a fogad belsejében található idegeket is érinteni fogja.

Emiatt pedig rövidesen elviselhetetlen fájdalmat érzel nem csak hideg, de meleg ital fogyasztása esetén is, sőt, szimplán étkezés közben is.

Arról nem is beszélve, hogy egy sérült zománc bakteriális fertőzéshez vezethet, nem csak a szádon belül, de az egész szervezetedben!

Láz és derékfájdalmak

Ha tompa fájdalmat érzékelsz a derekad környékén, amihez nem sokkal később már láz és hányinger is társul, könnyen lehet, hogy veseproblémáid vannak.

Ilyen esetben nem szabad várakozni, hanem rögtön orvoshoz kell fordulni!

Ezek ugyanis akár egy vesefertőzés tünetei is lehetnek, ez a betegség pedig ezeknél a létfontosságú szerveknél nagyon komoly mellékhatásokkal járhat.

Arról nem is beszélve, hogy a gyógyulás is csak lassan történik meg, ha nem kezded el időben a kezelést.

Görcsök, alhasi fájdalmak

Alhasi fájdalmakat a nők gyakran megtapasztalnak, és a menstruáció időszaka alatt ezek mondhatni megszokottá is válnak. De ha ezt leszámítva is gyakran érzel nyilalló fájdalmakat, mindenképpen menj el orvoshoz.

A hirtelen fellépő görcsök, és az alhasadnál tapasztalt egyéb kellemetlen fájdalmak ugyanis az endometriózis nevű betegség tünetei lehetnek.

Ilyenkor a méh belső felszínén található nyálkahártya a külső üregen is megtalálható, a kezelés pedig nagyon fontos, mert hosszú távon meddőséget is okozhat az endometriózis!

Bizsergő lábujjak

Állandóan zsibbadó, bizsergő érzést tapasztalsz a lábujjaid és a talpad környékén? Könnyű azt mondani, hogy valószínűleg csak a kényelmetlen cipőd áll a háttérben, és bár néha tényleg ez lehet a helyzet, mégsem szabad legyinteni a tünetek láttán.

Bizonyos esetekben ugyanis a zsibbadó érzés idegsérülésre utal, amit diabétesz okoz. Ha nálad is van esély erre, menj el minél hamarabb orvoshoz, mert komoly következményei lehetnek a kezeletlen cukorbetegségnek.

Forrás