Origo
A világ legjobb csatára megsérült az év legfontosabb meccse előtt
sport.jpg


Szerdán este a listavezető Arsenal a bajnoki címvédő Manchester Cityt fogadja a Premier League 12. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A találkozó akár a bajnoki címről is dönthet, így rendkívül rosszul jött a manchesteri csapatnak, hogy az Aston Villa elleni meccs szünetében le kellett cserélni a norvég Erling Haalandot.

Az Arsenal jelenleg három ponttal előzi meg a bajnoki címvédő Manchester Cityt. Az észak-londoni csapat ugyan egy meccsel kevesebbet játszott a Premier League-ben, azonban a manchesteri együttessel még kétszer találkozik a bajnokságban, hiszen II. Erzsébet királynő októberi halála miatt elhalasztották a rangadót, amit a 12. fordulóban rendeztek volna - írja az origo.hu.

Ha City szerdán nyerni tudna az Emirates Stadionban, azzal újra nyílttá tehetné a bajnokságot, ehhez pedig hatalmas szükség lenne Erling Haaland játékára. 

A norvég támadó már négy mesterhármast szerzett a Premier League idei szezonkában, és 22 meccs után 25 góllal vezeti a góllövőlistát. Az Aston Villa ellen megnyert mérkőzés szünetében azonban le kellett cserélni.

Pep Guardiola, a Manchester City edzője azt mondta a meccs után, hogy Haaland lecserélése előtt egyeztetett a klub orvosaival, és hozzátette, hogy ha szorosabb lett volna az eredmény, akkor a pályán tartotta volna.

Erling rúgást kapott, majd a következő napokban értékeljük, hogyan teljesít. Ha szorosabb lett volna az eredmény, akkor talán nem cserélem le. Nem hiszem, hogy megsérült, de holnap meglátjuk. Remélhetőleg szerdára bevethető lesz. Ha ez kockázatos, vagy nem áll készen, akkor nem fog játszani

" - mondta a katalán tréner, akinek a csapata egy szerdán aratott győzelemmel megelőzheti az Arsenalt és felkapaszkodhat a tabella élére.

Forrás