MTI

Munkában a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) Fotó: facebook.com/mns.gov.ua
Munkában a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) Fotó: facebook.com/mns.gov.ua


Az orosz csapatok dróntámadást indítottak Ukrajna déli részei ellen kedden este – közölte az ukrán légierő parancsnoksága Telegram-oldalán.

A tájékoztatás szerint Sahíd típusú kamikaze drónokat észleltek a Fekete-tenger felett Csernomorszk, Odessza, illetve Herszon és Mikolajiv megyék térségében. Odesszában robbanások zaját lehetett hallani az esti órákban.

Az ukrán légierő arról is beszámolt, hogy a Fekete-tenger nyugati része felett lelőttek egy orosz Szu-24-es vadászbombázót. Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka Telegram-oldalán azt írta, hogy ilyesmi már régen nem történt. Hozzátette, hogy a harci repülő feltételezhetően rakétákat akart kilőni Odessza ellen.

Az ukrán légierő szerint Ukrajna a nap folyamán több tucat harci drónnal támadta az Oroszország által elcsatolt Krím félszigetet, csapást mérve több fontos katonai létesítményre. Feodoszija kikötőjében eltaláltak egy üzemanyag lerakatot, amelyből orosz csapatokat látnak el. A Krím keleti felében Kercsnél az orosz légvédelem egyik radarállomását semmisítették meg, míg az északi részen található Szrelkovóban egy helikopterfelszállópályát, egy további radarállomást, illetve egy rakétairányító-rendszert találtak el.

A hatóságok legfrissebb közlése szerint Ukrajna déli és keleti felében orosz katonai csapások következtében legalább három ember meghalt és tizenegy megsebesült.

Roman Mrocsko, a déli Herszon város katonai adminisztrációjának vezetője szerint négy orvos megsérült a helyi klinikát ért orosz támadásban.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI