MTI

Letartóztatott bilincsben. Illusztráció
Letartóztatott bilincsben. Illusztráció


Elrendelte a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki megkéselte a feleségét Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a család csobaji otthonában - közölte a Miskolci Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

A férfi múlt szerdán a házban, a disznóölés utáni vacsorán, ittasan, szóváltás után egy 15 centiméter hosszúságú csontozókést dobott a feleségébe. A kés a nő bal oldalába furódott, a bordáknál.

Az asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett. A nő maga hívott mentőt, ezután kórházba vitték, ahol meg kellett műteni - ismertették.

Mivel a gyanúsított a bűncselekményt a hozzátartozója ellen követte el és az eljárás elején vonakodott terhelő vallomást tenni, szabadlábon hagyása esetén a bíróság szerint feltehetően megnehezítené a bizonyítást a sértett vagy más tanú befolyásolásával, megfélemlítésével. Kisebb fokban fennáll annak lehetősége is, hogy a felesége sérelmére újabb bűncselekményt követne el.

Mindezeket mérlegelve egy hónapra elrendelték a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI