Kárpátinfo hetilap


Beregszászi és dédai hittanosok kirándulása
Beregszászi és dédai hittanosok kirándulása


A Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (BKÉSZ) szervezésében a Kárpát-medencei Magyarok Evangelizációjáért Alapítvány támogatásával december 2-án a beregszászi római katolikus hittanosok és a dédai elsőáldozásra készülő görögkatolikus hittanosok közös kiránduláson vettek részt Nyíregyházán és Máriapócson. 

Ennek során Nyíregyházán tárlatvezetéssel egybekötve megtekintették Európa első görögkatolikus múzeumának állandó kiállítását. Ezt megelőzően megnéztek egy rövid dokumentumfilmet a Magyarországi Görögkatolikus Egyház történetéről. A kiállítás során a hittanosoknak lehetőségük nyílt számos interakciót kipróbálni. Majd ellátogattak az egyházmegye Szent Miklós fő székesegyházába, ahol a helyi parochus mutatta be a nemrégiben gyönyörűen felújított templomot.

Ezután rövid séta következett a Nyíregyháza belvárosában éppen megnyílt adventi vásáron, majd Máriapócsra vezetett útjuk. A zarándokházban elfogyasztott ebéd után a Máriapócsi Kegytemplom kántorának, Gorcsa Györgynek a segítségével megismerhették a gyermekek a kegytemplom történetét. Közös és egyéni imára is sor került. Imádkoztak a békéért, családjaikért. Kegytárgyakat vásároltak a kegytárgyboltban. Az utazás során a gyermekek imádkoztak, barátkoztak, énekeltek, kvízjátékot játszottak a nap során látottakból, tanultakból. A nap végén mind a hittanosok, mind az őket kísérő a hitoktatók lelkileg feltöltődve tértek haza. 

A program megszervezéséért és lebonyolításáért köszönet a beregszászi és dédai hitoktatóknak, Bárdos Viktóriának, Szibert Klárának és Simon Mónikának, valamint a BKÉSZ részéről Szász Mariannának és Jakab Eleonórának.

-majoros-


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek