Kárpátinfo.net


A kárpátaljai Ivan Popovics meghalt a háborúban. Fotó: Ilosvai Városi Tanács
A kárpátaljai Ivan Popovics meghalt a háborúban. Fotó: Ilosvai Városi Tanács


Ivan Popovics kárpátaljai katona életét vesztette az orosz-ukrán háborúban.

Erről az Ilosvai Városi Tanács Facebook-oldalán számoltak be.

"Tragikus hír borította ismét szomorúságba az ilosvai családot. Az orosz agresszió Ukrajna újabb fiának életét követelte" 

- áll a közleményben.

Popovics Ivan Pavlovics koporsóban tér haza

 - írták.

A temetés időpontját később jelentik be.

Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak, hozzátartozóknak és barátoknak!

 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy az orosz-ukrán háborúban életét vesztette  Mihajlo Horics, a Beregszászi járásban található Tekovo (Tekeháza) lakosa. A kárpátaljai katona december 15-én a Zaporizzsjai területen található Kamjanszke falu közelében harci feladat végrehajtása közben, katonai kötelességét bátran teljesítve és az ukrán nép függetlenségét védve vesztette életét.

December 5-én Ungváron végső búcsút vettek az 52 éves Vaszil Roszada altiszttől. Az orosz-ukrán háborúban elesett védő temetési szertartására Ungváron, a Narodna téren került sor.  Rokonok, barátok, katonák és a város lakói jöttek el, hogy leróják kegyeletüket a katona előtt.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a huszti járási Oszij község lakója, a 43 éves Szerhij Ahrimenko. Szerhij Ahrimenko 1980. február 26-án született Szajkófalván (Oszij). Szerhij Ahrimenko 2014 óta védte Ukrajnát az orosz megszállókkal szemben. A kárpátaljai katona 2023. november 27-én halt meg egy aknatámadás következtében, harci bevetés közben.

A huszti járási Verhnij Bisztrij (Felsősebes) község lakója, a 24 éves Bohdan Hosztev életét vesztette az orosz-ukrán háborúban. A kárpátaljai katona gránátvetőként szolgált a hegyi rohamosztagban. Rajta kívül édesapja és testvére is az ukrán fegyveres erőknél védi az ukrán földet az orosz megszállókkal szemben.

Ungváron utolsó útjára kísérték Viktor Borovik őrmestert.  A temetési ceremóniára a Narodnij téren került sor. Rokonok, barátok, harcostársak és Ungvár lakosai jöttek el végső búcsút venni a háborúban elesett katonától.  Az A4395-ös katonai egység katonaorvosa november 5-én esett el harci küldetés végrehajtása közben.

2023. október 23-án Munkácson végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett hőstől, Jurij Szivulkától. A kárpátaljai katona temetési szertartására a munkácsi Nagyboldogasszony székesegyházban került sor. Jurij Szivulka 1991. április 27-én született. 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek