MTI

Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete (b3) és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b5) angyalbatyukat ad át gyerekeknek a Budapest-Városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban 2023. december 16-án. A templomban kétszáz rászoruló gyermek kapott névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot. MTI/Kovács Attila
Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete (b3) és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b5) angyalbatyukat ad át gyerekeknek a Budapest-Városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban 2023. december 16-án. MTI/Kovács Attila


Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete kétszáz rászoruló gyermeknek adott át névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a Budapest-Városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban szombat délután.

Erdő Péter a gyerekeknek arról beszélt: karácsonykor nem csupán a fenyőfát, az ajándékokat és nem is saját magunkat ünnepeljük, hanem Jézus Krisztust, akiben Isten szeretete lépett közénk a földre.

A bíboros hangsúlyozta: a karácsonyfa alatt szeretetben, békességben, egymásnak örömet szerezve összegyűlő család képe megmutatja, hogy milyennek kell lennie az ember életének.

Isten ugyanis nagy családként akarja összegyűjteni az emberiséget. Az ő szeretete veszi körbe az egész világot, "csak hagyjuk érvényesülni, csak ne álljunk ellen neki, ne utasítsuk el" - kérte Erdő Péter.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: a segélyszervezet november végén indította el Tárjátok ki a szíveteket! adventi adománygyűjtő kampányát, amelyben többféle akció szerepel.

Ezek közül az Angyalbatyu programban gyermekek szereznek örömet gyermekeknek, szegényebb kortársaik javára készítve ajándékcsomagokat, lemondva saját játékaikról. Az ajándékokat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász központjának munkatársai gyűjtötték össze és egészítették ki további ajándékokkal.

Écsy Gábor azt kérte a megajándékozott gyerekektől, hogy ne csak a játékokat lássák a csomagban, hanem a feléjük irányuló szeretetet, törődést és együttérzést is, amellyel az ajándékokat társaik készítették.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI