MTI

Hideg időjárás. Illusztráció
Hideg időjárás. Illusztráció


A hótakaró vastagsága Moszkvában elérte a 49 centimétert csütörtökön, ami napi rekord a rendszeres meteorológiai mérések másfél évszázados történetében - közölte Jevgenyij Tyiskovec, az orosz Fobosz időjárási központ vezető munkatársa, a Telegram-csatornán.

Tyiskovec szerint december 15-én még soha nem mértek ekkora havat a rendszeres meteorológiai mérések közel 150 éves történetében; reggel 9 órára a Népgazdaság Vívmányai Kiállításának (VDNH) meteorológiai bázisállomásán a hótakaró magassága 38 centiméter volt, Tusino kerületben 40 centiméter, a Kremllel szemben található Balcsug szigeten 43 centiméter, a Moszkvai Állami Egyetemnél pedig 49 centiméter volt, miközben az átlag 15 centiméter.

A meteorológus megjegyezte, hogy pénteken 104 éves napi hórekord dőlt meg: a hómérő 1919-ben 32 centimétert mutatott. Közölte, hogy a Ványa ciklon a havi rendes csapadékmennyiség 30 százalékát zúdította a városra.

A Vesztyi FM szerint a tömegközlekedés rendben működik, de menetrend-változások várhatók. A moszkvai közlekedési hatósága arra szólította fel a lakosokat, hogy a személyautók helyet inkább a metrót és a felszíni vasúti hálózatot vegyék igénybe.

A közlekedési szakértői várakozások szerint a forgalmi dugók sűrűsége a városban estére a tízfokos skálán elérheti nyolcas-kilences értéket.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI