Origo
Hihetetlen dráma: vérmérgezést kapott, a halálból tért vissza a magyar focista
Hihetetlen dráma: vérmérgezést kapott, a halálból tért vissza a magyar focista


A Szajol labdarúgócsapatának futballistája, Németh Tamás szörnyű pillanatokat élt át, tulajdonképpen szembenézett a halállal. A 34 éves focistának begyulladt a bölcsességfoga, majd vérmérgezést kapott, és több mint három napig feküdt mesterséges altatásban.

Szembenézett a halállal a magyar focista

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei I. osztályban szereplő Szajol remek formában futballozó játékosa a Tiszaföldvár ellen 7-0-ra elveszített meccsen még játszott, de ekkor már be volt gyulladva a bölcsességfoga. Németh Tamás ugyan szedett antibiotikumot, ám az nem hatott, így műtétre volt szüksége. Az operációt azonban kétszer is elkellett halasztani, másodszor azért, mert a labor eredményeiből kiderült, hogy a gyulladás megengedett értékének húszszorosa volt a játékos szervezetében. Kiderült, hogy a futballista vérmérgezést kapott, mivel a fogánál lévő gyulladás következtében tályog alakult ki, ami kifakadt, ennek köszönhetően pedig baktérium került a vérébe - írja az origo.hu.

Németh Tamást vérmérgezés miatt három és fél napig tartották mesterséges altatásban, szervezete nagyon legyengült, kritikus állapotban feküdt az intenzív osztályon, 

majd csodával határos módon felébredt és egy hétre rá haza is engedték.

Az élni akarásának köszönhetően maradt életben

Az orvosok szerint az erős szervezetemnek és az élni akarásomnak köszönhetően maradtam életben. Az elején még nem tudtam felfogni, hogy három és fél napot altatásban voltam.

Családtagjaim, barátaim nehezen viselték azt, ami velem történt, de folyamatosan ott voltak mellettem, amíg aludtam" - nyilatkozta a szoljon.hu hírportálnak Németh, akivel kapcsolatban az orvosok azt mondták, tízezer emberből csupán egy ember ébred fel egy ilyen vérmérgezés után.

"A kórházban próbáltam magam tartani, és erősnek látszani, de amióta itthon vagyok lelkileg engem is megvisel ez az egész.

Próbálok előre tekinteni, és hálát adni istennek, hogy kaptam még egy lehetőséget az élettől" -

tette hozzá a futballista, akinek 4-6 hétig tart a teljes felépülése, de ő már jelezte, hogy február 17-én pályára lépne az első tavaszi fordulóban.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás