Bien.hu

 Ráncossá tehet az, amit megeszel – Mutatjuk a legnagyobb „öregítő” ételeket
Ráncossá tehet az, amit megeszel – Mutatjuk a legnagyobb „öregítő” ételeket


Tudjuk, hogy a kevés vízfogyasztás, a napsugárzás és a külső hidratálás hiánya növeli a ráncok számát, de álmunkban sem hittük volna, hogy ezek az ételek és italok is ugyanezt teszik az arcunkkal!

Gyümölcs smoothie

Talán ez az egyik legmeglepőbb tétel a listánkon, hiszen ha valamit, akkor a gyümölcsös smoothie-t mindig az egészséges finomságok közé soroltuk. Azonban nagyon gyakran megesik, hogy ezek az italok tele vannak cukorral, ami hosszú távon befolyásolja a bőröd kollagéntermelését, valamint annak struktúráját - írja a bien.hu.

Azok, akik nagyon sok cukrot fogyasztanak (nem csak csokira, hanem túlzásba vitt gyümölcsevésre is gondolunk ez alatt), hamarabb veszítik el a bőrük rugalmasságát, és a ráncok is korábban kezdenek mélyülni.

Energiaitalok

Bármennyire is felpörget egy energiaital a fáradt reggeleken, sajnos hosszú távon a bőröd nem hálálja meg, ha sokat iszol belőlük.

Erről az tehet, hogy a legtöbb ilyen ital tömve van cukorral és koffeinnel, amelyek erősen dehidratálják a testedet, és ezáltal a bőrödből is elvonják a nedvességet.

Ahogy az imént is írtuk, a cukor ráadásul a kollagéntermelést is csökkenti, ami a rugalmatlan bőr kialakulásához vezet.

Olajban sült ételek

Már régóta tudjuk, hogy az olajban sült ételek egészségtelenek, növelik a koleszterint, ráadásul a rák kockázatát is. Ami pedig belülről káros ránk nézve, külsőleg is megmutatkozik rajtunk, tekintve, hogy gyulladásos folyamatokat indít be.

Ha gyakran eszel rántott dolgokat, a bőröd védtelenné válik a gyulladás hatására, és ez a ráncok fokozott megjelenéséhez is vezet! Arról nem is beszélve, hogy vörös foltokat vehetsz észre az arcodon.

Szárított gyümölcsök

Ahhoz, hogy a szárított gyümölcsök megtarthassák formájukat, szükség van a szulfátokra. Ezek viszont a szervezetünkre nézve kevésbé előnyösek, hiszen növelik a szabadgyökök számát a testünkben. A szabadgyökök veszélye abban rejlik, hogy rombolják az egészséges sejteket, hatással vannak a DNS-ünkre, valamint a fehérjetermelésre.

Így pedig korai öregedéshez, a ráncok fiatalkori megjelenéséhez vezetnek. Figyelj arra, hogy ne csak az étkezésedben, de a szépségápolásban is olyan termékeket használj, amelyekben kevés szulfát található.

Puffasztott rizsek

A puffasztott rizs az egészséges étrendet követők egyik kedvenc nasija, de tudtad, hogy valójában ennek magas a glikémiás indexe? Minél magasabb egy ételnél ez az arány, annál jobban megemeli a vércukorszintet, amit a tested úgy reagál le, hogy több inzulint termel.

Amikor ennek hatására a vércukorszinted visszaesik, hamar éhes leszel, ami miatt aztán ismét gyorsan megugrik; így jön létre az ingadozó vércukorszint. Ez erősen igénybeveszi a testedet, ráadásul a cukorból kifolyólag a ráncok megjelenését is növeli.

Tészta

A tészta, sőt, sajnos a fehér rizs vagy a kenyér (tehát a finomított szénhidrátok) nem tesznek jót a bőrödnek. Sokszor ezek is szerepet játszanak a narancsbőr kialakulásában, ráadásul az arcbőrödet sem kímélik, tekintve, hogy lelassítják a szervezet kollagéntermelését. Ha valaki állandóan finomított szénhidrátot fogyaszt, napi szinten akár többször is, előbb-utóbb élettelennek és ráncosabbnak láthatja az arcát.

Ízesített joghurtok

Néhány joghurtnak annyira jó a csomagolása és a reklámja, hogy automatikusan egészségesnek tituláljuk őket.

Azonban sokan nem is sejtik, hogy amit gyümölcsös joghurt címszó alatt vesznek, valójában mennyire magas cukortartalommal rendelkezik.

Ennek az összetevőnek „köszönhetően” viszont a testünk kollagén- és elaszténtermelése lecsökken, ami fiatalabb korban is ráncokat okozhat. A legjobb, ha mindig ellenőrzöd, mit tartalmaznak az egyes joghurtok, és inkább a natúr változatot fogyasztod!


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás