Kárpátinfo hetilap


Karácsonyváró jótékonysági est Wolf Katival - A közösségben mindenki számít. Fotó: Kárpátinfo/Kovács Elemér
Karácsonyváró jótékonysági est Wolf Katival - A közösségben mindenki számít. Fotó: Kárpátinfo/Kovács Elemér


Vannak olyan előadóművészek, akiket a kárpátaljai közönség már az első fellépésük során a szívébe zár. Vannak olyan előadóművészek, akik már az első itteni útjuk során a szívükbe zárják a kárpátaljai magyarokat. Közéjük tartozik Wolf Kati, akinek karácsonyváró jótékonysági estjére a Kárpátaljai Kultúrkaraván szervezésében – Ungvár és Munkács után – december 11-én Beregszászon a református templomban került sor. 

A koncert mintegy ötszáz résztvevőjét Kudlotyák Krisztina, a Kultúrkaraván vezetője köszöntötte. Aki elmondta, a Kultúrkaraván újraindításával azt szerették volna elérni, hogy ezekben a háborús időkben az élet – legalább arra az időre, míg tart az előadás, a beszélgetés – visszatérjen a normális kerékvágásba. Ezekben az embert próbáló időkben nagyon fontos, hogy mindenki érezze: együtt erős közösséget alkotunk, amelynek minden tagja fontos és ahol számíthatunk egymásra.

Taracközi Ferenc, a beregszászi református gyülekezet vezető lelkésze a közelgő karácsony kapcsán elmondta, hogy a Mindenható egyszülött Fiát küldte a földre, aki sem megszületésekor, sem később nem talált itt helyet. Olyannyira nem, hogy a Golgotára került. Bő kétezer esztendeje az a nagy kérdés, hogy van-e hely a Megváltónak az emberek szívében. Higgyünk benne, hogy ilyenkor, legnagyobb ünnepünk táján egyre többen lesznek azok, akik befogadják a Jézus Krisztust. 

Karácsonyváró jótékonysági est Wolf Katival - A közösségben mindenki számít. Fotó: Kárpátinfo/Kovács Elemér
Karácsonyváró jótékonysági est Wolf Katival - A közösségben mindenki számít. Fotó: Kárpátinfo/Kovács Elemér

„Száz úton indulhatunk, mind feléd vezet” – először a zeneszerző, Wolf Péter, az énekesnő édesapja által szerzett dal aktuális sora érintette meg lelkünket. Aztán számos ismert karácsonyi dal fokozta az ünnepi hangulatot. Majd Wolf Kati Isten egyik csodálatos ajándékáról, a szerelemről, a legmélyebb emberi érzésről énekelt. És felcsendült Zoránnak az édesapjáról szóló ikonikus dala: „Apám hitte a fegyver halálát” – hangzik annak egyik sora… A koncertet az egyházközség énekkarának előadása foglalta keretbe.

Elhangzott, hogy a jótékonysági est bevételével a református templom orgonájának felújítási költségeit tudjuk támogatni. Az orgona 1928-ban épült Ricsey György beregszászi orgonaművész tervei alapján.

A koncert után Wolf Kati a sajtó jelenlévő munkatársainak elmondta, hogy szívügyének tartja, hogy boldogságot, örömet hozzon ide, a háború árnyékában élő emberek közé, hogy dalaival pozitív, felszabadult érzéseket váltson ki a hallgatóságból. Szívesen jön hozzánk, hisz itt zenésztársaival – Herr Attila basszusgitárossal és Dandó Zoltán szólógitárossal – rengeteg szeretetet kap. Ahogy a művésznő fogalmazott: minden kárpátaljai előadásán azt érzi, hogy a nézők felől szeretetcunami árad az irányába.

Kudlotyák Krisztina arról tájékoztatott, hogy a megye különböző helyszínein megtartott, mindig többszáz főt megmozgató jótékonysági koncertek bevételéből azokat a családokat támogatják, akik a háború következtében elveszítették a családfőt.  

Kovács Elemér


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek