Kárpátinfo.net


Mobilozás. Illusztráció. Fotó: Internet
Mobilozás. Illusztráció. Fotó: Internet


A Kyivstar cégnél még nem tudják megmondani, mikor áll helyre a mobilszolgáltató teljes működése. Szerintük  kiberbűnözők célja a mobilszolgáltató infrastruktúrájának elpusztítása.

"Ez háború. Nemcsak a fronton zajlik, hanem a virtuális térben, a kibertérben is. Sajnos ennek a háborúnak az eredménye minket is sújt. Ez beszivárgás az infrastruktúrába és annak a megsemmisítése. Látjuk, hogy a támadás fő célja az üzemeltető virtuális informatikai infrastruktúrájának maximális megsemmisítése"

- mondta a Kyivstar vezérigazgatója, Olekszandr Komarov egy tévéadásban, közölte az Unian.net.

Elmondása szerint

nem szivárogtak ki személyes adatok, mert azok az infrastruktúra más részein vannak.

"A fő céljuk az infrastruktúra megsemmisítése, amit részben sikerült elérni. Jelentősen károsodott az infrastruktúra, a hozzáférést korlátozták, ami miatt nem tudtunk ellensúlyozni a virtuális szinten, így fizikailag kikapcsoltuk a Kyivstar hálózatot, hogy korlátozzuk az ellenség hozzáférését a vállalat infrastruktúrához" 

- mondta a cég képviselője.

Ugyanakkor rámutatott, hogy a Kyivstar hálózata az ukránok életének különböző szféráit fedi le, így a támadás jelentősen érinti Ukrajna gazdaságát is. Ráadásul most nem működik a nemzeti roaming, mert két fontos rendszer részben megsemmisült.

Ugyanakkor Komarov elmondta, hogy a vezetékes hálózat most részben működik, de ha nem szüntetik meg a problémát, akkor 8-12 órán belül az is leáll.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek