Kárpátinfo.net


A fronton életét vesztette a huszti járási Irsava (Ilosva) városának 39 éves lakosa, Vaszil Csika. Fotó: Ilosvai Városi Tanács
A fronton életét vesztette a huszti járási Irsava (Ilosva) városának 39 éves lakosa, Vaszil Csika. Fotó: Ilosvai Városi Tanács


Újabb kárpátaljai áldozata van az orosz-ukrán háborúnak.

A fronton életét vesztette a huszti járási Irsava (Ilosva) városának 39 éves lakosa, Vaszil Csika.

Erről az Irsavai Városi Tanács Facebook-oldalán számoltak be.

Az ilosvai katona 1984. augusztus 06-án született.

A 39 éves Vaszil Csika december 8-án Ukrajna integritásának és függetlenségének védelmében halt meg.

A közlemény szerint a rangidős katona ellenséges tűz következtében elszenvedett számos sérülés következtében vesztette életét.

Nyugodjon békében!

 

Kárpátaljai veszteségek

Korábban hírt adtunk róla, hogy december 5-én Ungváron végső búcsút vettek az 52 éves Vaszil Roszada altiszttől. Az orosz-ukrán háborúban elesett védő temetési szertartására Ungváron, a Narodna téren került sor.  Rokonok, barátok, katonák és a város lakói jöttek el, hogy leróják kegyeletüket a katona előtt.

Az orosz-ukrán háborúban elesett a huszti járási Oszij község lakója, a 43 éves Szerhij Ahrimenko. Szerhij Ahrimenko 1980. február 26-án született Szajkófalván (Oszij). Szerhij Ahrimenko 2014 óta védte Ukrajnát az orosz megszállókkal szemben. A kárpátaljai katona 2023. november 27-én halt meg egy aknatámadás következtében, harci bevetés közben.

A huszti járási Verhnij Bisztrij (Felsősebes) község lakója, a 24 éves Bohdan Hosztev életét vesztette az orosz-ukrán háborúban. A kárpátaljai katona gránátvetőként szolgált a hegyi rohamosztagban. Rajta kívül édesapja és testvére is az ukrán fegyveres erőknél védi az ukrán földet az orosz megszállókkal szemben.

Ungváron utolsó útjára kísérték Viktor Borovik őrmestert.  A temetési ceremóniára a Narodnij téren került sor. Rokonok, barátok, harcostársak és Ungvár lakosai jöttek el végső búcsút venni a háborúban elesett katonától.  Az A4395-ös katonai egység katonaorvosa november 5-én esett el harci küldetés végrehajtása közben.

2023. október 23-án Munkácson végső búcsút vettek az orosz-ukrán háborúban elesett hőstől, Jurij Szivulkától. A kárpátaljai katona temetési szertartására a munkácsi Nagyboldogasszony székesegyházban került sor. Jurij Szivulka 1991. április 27-én született. 

A harcokban életét vesztette a huszt járási Felsőhidegpatak (Verhnij Sztudenij) falujának egyik lakója - a 29 éves Vaszil Scsadej.  Vaszil Scsadej 1994. május 2-án született Verhnij Sztudenij (Felsőhidegpatak) településen. A fiatalember az A4821 katonai egység rangidős katonája volt.  2023. október 18-án vesztette életét a Luhanszki régióban.


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek