MTI

Katasztrófavédelem. Illusztráció
Katasztrófavédelem. Illusztráció


Szén-monoxid-mérgezésben életét vesztette egy ember vasárnap Maglódon - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre azt írta: vasárnap délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy maglódi családi házban lakó ember nem ad életjelet magáról. A tűzoltók a földszinti fürdőszobában megtalálták az illetőt, de az életét már nem lehetett megmenteni.

A helyiségben nem volt szén-monoxid-érzékelő, a nyílt égésterű gázkészülék már nem üzemelt. A balesetet rekonstruálva a tűzoltók rendkívül magas értékben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét.

Az eset körülményeit és okát vizsgálják - közölte.

Dóka Imre emlékeztetett, hogy szombaton egy kecskeméti családi házban történt szén-monoxid-mérgezés, ott is életét vesztette egy ember.

A tűzoltó őrnagy hangsúlyozta: nyílt égéstérrel rendelkező tüzelő-fűtő berendezéseknél a megfelelő levegő-utánpótlásról gondoskodni kell. Egy köbméter gáz elégetéséhez tíz köbméter levegőre van szükség. Ha ez nem biztosított és a kémény sem megfelelő, az tragédiához vezethet - húzta alá.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI