Origo
Megosztás
Megvan, ki lehet a borzalmas helyzetben lévő Honvéd új edzője
Megvan, ki lehet a borzalmas helyzetben lévő Honvéd új edzője


A Nemzeti Sport értesülései szerint Csertői Aurél lesz az NB II-ben szereplő Budapest Honvéd új edzője.

A Honvéd borzalmasan kezdte a szezont

Az NB I-ből tavaly kiesett Budapest Honvéd fiatal csapattal vágott neki a NB II idei szezonjára, de arra senki nem számított, hogy a kispesti együttes ilyen rosszul kezdi a szezont. A nyáron kinevezett Máté Pinezits irányításával a Honvéd 13 bajnokin csak négyszer tudott nyerni, így október végén kirúgták a 39 éves szakembert, akinek a helyét ideiglenesen a klub korábbi játékosa, Djordje Kamber vette át - írja az origo.hu

Kamber aztán a Vasas elleni hétfőn elveszített meccs után hangsúlyozta, hogy nem ő lesz a csapat új edzője, hanem csak ideiglenesen ült le a kispadra.

Csertői Aurél lehet az új edző

A Honvéd állítólag három szakemberrel, köztük Csertői Auréllal tárgyalt az utóbbi napokban. A Nemzeti Sport azt írja, hogy Csertőivel sikerült megállapodnia a hírek szerint anyagi problémákkal is küzdő Honvédnak. A hivatalos bejelentés ugyan még nem történt meg, a szerdai edzést már Csertői tartotta, aki 1998-tól 1999-ig játékosként erősítette a kispesti csapatot. 

Csertői edzői pályafutása legnagyobb sikerét 2006-ban a Fehérvárral érte el, amellyel megnyerte a Magyar Kupát. Az NB I-ben háromszor ért el harmadik helyezést, a Fehérvárral, a Haladással és az ETO FC Győrrel. Csertői Aurél irányította a Sopront, a Kecskemétet, a Tatabányát és a Paksot is irányította, legutóbb a Gyirmótot vezette, 2019 és 2023 között.

A 2017/2018-as bajnoki szezonban az MLSZ Rangadó Díjátadó Gálán megkapta az év edzője díjat. 

Nem az edzőn múlik a siker?

A gyengén szereplő Honvéd a tabella 13. helyén áll az NB II-ben és csak két pont választja el a kiesőzónától. A Vasas ellen 3-0-ra elveszített találkozó után Kálnoki-Kis Dávid, a Honvéd csapatkapitánya az M4 Sport kamerája előtt önkritikusan értékelte csapata teljesítményét.

„Mindenben fejlődünk kell, ha nem kéne mindenben, nem így állnánk. Amikor ide érkeztem, úgy tűnt a feljutásért fogunk harcolni. Mindenkinek megvan ebben a saját felelőssége. Hétről hétre keressük az okokat.

Előre kell nézni és dolgozni kell, mert más nem oldja meg helyettünk. Edző ide, edző oda, a játékosoknak ebben óriási felelőssége van”

– mondta a lefújás után Kálnoki-Kis Dávid.

A Budapest Honvéd a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában az utolsó előtti helyen álló Ajka csapatát fogadja a Bozsik Arénában, így Csertői Aurél egy kiesési rangadón mutatkozhat be a fővárosi csapat kispadján – már, ha elvállalja a feladatot.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás