MTI

Bírósági ítélet. Illusztráció. Fotó: court.gov.ua
Bírósági ítélet. Illusztráció. Fotó: court.gov.ua


Óriási felháborodás keltett Németországban, hogy a bíróság nem ítélte el a migránsokat, akik megerőszakoltak egy 15 éves lányt - írta a német Bild című lap.

A lap felidézte: 2020 szeptemberében egy fiatal férfiakból álló banda csoportosan támadott meg egy ittas, akkor 15 éves lányt éjszaka egy városi parkban, és megerőszakolták. A nyomozók legalább kilenc különböző elkövetőtől származó spermiumnyomokat találtak.

Közölték: a bíróság a legfiatalabb vádlottat, egy most 19 éves iránit két év és kilenc hónap szabadságvesztésre ítélt. Nyolc másik vádlott (20-23 évesek) büntetésének végrehajtását próbaidőre felfüggesztették vagy előzetes próbaidőt szabtak ki rájuk. Ilyen esetekben hat hónapon belül születik döntés arról, hogy a büntetés felfüggesztett marad-e, vagy az elítéltnek börtönbe kell vonulnia. Egy 23 éves vádlottat felmentettek.

A cikkben megjegyezték: a kilenc vádlott közül nyolcnak migrációs háttere van.

Azt is írták, hogy a tartományi törvényszék ifjúsági kollégiuma előtt zajló eljárás másfél évig tartott, az elkövetők és az áldozat fiatal korára tekintettel a nyilvánosság kizárásával folytattak le. Mivel azonban a bűncselekmény felháborodást váltott ki, a bírák engedélyezték a keddi ítélethozatal egy részének meghallgatását.

Kitértek rá: az összes védőügyvéd felmentést kérvényezett, és azzal érveltek, hogy a férfiak nem ismerték fel, hogy a lány nem járult hozzá a szexuális aktushoz, a vádlottak nagyon megszenvedték a vádakat és a hosszú tárgyalást, "ráadásul fiatal férfiak voltak, akik a tesztoszteron hatása alatt álltak".


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás

MTI